Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio 2: legandarische programma’s verdwijnen ter herprofilering weekenden

De legandarische programma’s ‘Toppers van Toen’ (AVRO) en ‘Country Time’ (KRO) stoppen eind maart hun uitzendingen.

Radio 2, de zender waarop deze worden uitgezonden is bezig met het herprofileren van haar programmering tijdens de avond in het weekend. Bovendien ‘passen’ deze programma’s volgens zendercoördinator Kees Toering niet bij het profiel van Radio 2, omdat voor countrymuziek een te specifieke doelgroep bereikt wordt en naar ‘Toppers van Toen’ vooral oudere luisteraars zijn aangemerkt die minder in het profiel van Radio 2-luisteraars passen.

Vanaf 23 maart zal de vrijdagavond vooral ruimte aan de uitzending van concerten moeten geven, de zaterdagavonden zal op Radio 2 voortaan kwalitatieve muziek en album-muziek prominente aandacht bieden en de zondagavonden zullen in het teken staan van cabaret, kleinkunst en amusement. Toering komt met deze herindeling omdat deze samen met de zeven omroepen van mening is dat voor een aantal weekendprogramma’s geldt dat deze hun luisteraars beter kunnen bereiken door in een ander meer overzichtelijk kader te zijn ingedeeld dan nu het geval is. Het NPS-programma ‘The Bands’ zal worden verplaatst naar Radio 4 waar het een plek in de programmering zal krijgen en volgens Toerink meer aansluit bij het profiel van deze zender.

Zowel de KRO als AVRO betreuren het stopzetten van hun programma’s. De AVRO stelt bij monde van een woordvoerder dat dit ‘vooral komt door de macht van de zendercoördinator dan de wil van de AVRO’. De KRO wil proberen de maker van het country-programma middels een nieuw breder muzikaal programma ‘American Roots’ hun werk voort te kunnen laten gaan.(RadioNieuws)

Gerelateerde berichten