Zoeken
Sluit dit zoekvak.

RADIO NOORD BLIJFT BEST BELUISTERD IN NEDERLAND

Het regionale station van Groningen, Radio Noord, heeft in de maanden november en december een forse stijging van marktaandeel laten zien in verhouding tot dezelfde periode vorig jaar. Met een gemiddelde luisterdichtheid van 8,2% (was 7,2%) en marktaandeel van 35,2% (was 29,5%) blijft de zender haar voorsprong op de concurrentie uitbouwen. Dat blijkt uit de jongste metingen van Intomart. Met deze cijfers is Radio Noord relatief het best beluisterde station van Nederland.

Opvallend is het stijgende aandeel in de jongere doelgroep 34-49. Daarnaast ziet het station een toenemende belangstelling in Drenthe: met een gemiddelde luisterdichtheid van 1,4% weet Radio Noord in haar buurprovincie een marktaandeel te halen van ruim 5%.

Tevens blijft de belangstelling in Groningen voor de niet landelijk commerciële stations achter bij de landelijke trend: met een marktaandeel van nog geen 2% scoort de ‘grootste’ Rebecca minder goed dan verwacht.

Alle metingen voor RtvNoord zijn uitgevoerd door CLO/Intomart, over de periode november december / maandag t/m zondag / 7-19 uur. (M)

Gerelateerde berichten