Search
Close this search box.

Radiomaker NCRV voor rechter

Programmamaker Thom Verheul van de NCRV moet aanstaande 23 januari voor de rechtbank in Arnhem duidelijk maken hoe zijn documentaire Verborgen Moeders tot stand is gekomen. In die documentaire vertelde een 41-jarige domineesdochter uit ’t Harde dat haar vader haar na incest tweemaal tot abortus zou hebben geforceerd. De rechtbank hoort ook de vrouw.

De NCRV zond de documentaire 19 juni vorig kalenderjaar uit. Een broer van de geportretteerde vrouw herkende de stem van zijn zus Jacqueline in een vooraankondiging van het programma. De familie nam acuut verbinding op met de NCRV om de tv-uitzending tegen te houden, maar volgens de omroep had de familie ontoereikend zwaarwegende argumenten.

De emeritus-predikant was in de uitzending glashelder herkenbaar. De dominee is nog actief in het kerkelijk werk op de Veluwe en een gekend tegenstander van abortus. De familie zegt dat de tv-uitzending zeer veel weerklank heeft teweeggebracht. (M)

Gerelateerde berichten