Search
Close this search box.

RDR ZET BEZEMS KLAAR OM ACHTERHOEK SCHOON TE VEGEN

De Rijksdienst voor de Radiocommunicatie (RDR) is van plan de komende weken de Achterhoek eens flink uit te kammen. In deze regio in Oost-Nederland is de ruimte op de FM-band nogal schaars. Er zijn ondermeer veel radiozenders uit Duitsland te ontvangen. Maar traditioneel zijn er ook veel radiopiraten actief. Dit zijn stations die geregeld zenders aanzetten om plaatjes te draaien voor buren, vrienden, kennissen en familieleden. En uiteraard voor alle zieken, bejaarden en gehandicapten. Maar dat dan wel met zendvermogens die tot honderden Watts kunnen oplopen.

GEEN PLAATS, GEEN NOOD!
Vooral de commerciële radiostations zeggen last te hebben van de radiopiraten. Niet als het gaat om luisteraantallen, maar wel door het feit dat veel van deze piraten niet echt een geschikte frequentie meer kunnen vinden waarop hun zendbereik echt tot zijn recht komt. – Niet getreurd -, denkt de piraat, – dan parkeren we onze zender toch op een frequentie van een legale zender die echter hier bij ons in de buurt wat zwakker doorkomt. Zijn we in ieder geval in ons dorp nog te ontvangen. –

BEWAKER VAN DE ETHER ZAL GAAN OPTREDEN
En zo raakte een legaal commercieel station plotseling voor een paar uur een aanzienlijk stuk verzorgingsgebied kwijt. De RDR erkent de problemen in de Achterhoek, en heeft toegezegd de komende tijd extra aandacht aan deze regio te zullen besteden. (Radiovisie)

Gerelateerde berichten