Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stadstv kan van start in Doetinchem

Kabelkijkers in Doetinchem en Hummelo & Keppel kunnen vanaf 1 januari de eerste activiteiten van Stadsomroep Doetinchem aanschouwen. Onder de naam Stadstv wordt dan officieel begonnen met uitzendingen, die zich in eerste instantie beperken tot tekst-tv. Voorzitter Mario Huntink verwacht dat spoedig ook een begin kan worden gemaakt met Stadsradio.

De activiteiten van de lokale omroep zijn in een stroomversnelling gekomen nadat het Commissariaat van de Media (CvdM) onlangs de bezwaren tegen de toewijzing van de uitzendlicentie aan Stadsomroep Doetinchem ongegrond heeft verklaard. Zowel de gemeenten Doetinchem en Hummelo & Keppel als Optimaal FM hadden protest aangetekend tegen het besluit om de Stadsomroep Doetinchem de uitzendlicentie te gunnen. Optimaal FM was de andere kandidaat en de voorkeur van beide gemeenten ging naar die al langer met succes operende lokale omroep uit. Optimaal FM zendt in meedere gemeenten uit. Het CvdM gaf echter de voorkeur aan het meest lokale initiatief.

Huntink verwacht op korte termijn ook met bewegende beelden te kunnen beginnen. ,,In eerste instantie gaat het om een kabelkrant met regionale informatie, binnenkort beginnen we met programma s rond actuele zaken zoals nieuws, sport en cultuur. Ook zullen we bij evenementen aanwezig zijn.

De start van de radioprogramma s duurt nog iets langer. ,,We zijn nog bezig met het kiezen van een vaste locatie. Er zijn diverse opties, we moeten nog beslissen waar we met het oog op faciliteiten en kosten het best terecht kunnen. Nu de beslissing van het CvdM er is komt ook dit in een stroomversnelling.

Voordat met de radiouitzendingen kan worden begonnen zijn ook nog technische aanpassingen nodig. Daarover is overleg met kabelexploitant UPC. Stadstv is te ontvangen op het kabelnetwerk van UPC in de gemeente Doetinchem op kanaal 48- (682,25 MHz). UPC maakt het kabelnetwerk op korte termijn gereed voor doorgifte van Stadstv in de gemeente Hummelo & Keppel. (Gelders Dagblad)

Gerelateerde berichten