Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ton van Brussel programmadirecteur RTV Bij VARA

Ton van Brussel wordt programma directeur radio en televisie bij de VARA. Hij zal deze functie bekleden met ingang van april 2001. Op dit moment is Van Brussel nog hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad.

Met het in dienst treden van Ton van Brussel worden bij de VARA de functies van voorzitter en programmadirecteur RTV ontkoppeld en wordt de beoogde verbreding van het management doorgevoerd. De algehele leiding van het bedrijf en de vereniging blijft in handen van voorzitter Vera Keur en vice-voorzitter Gert Krijnen.

Ton van Brussel (1954) was tussen 1974 en 1986 verbonden als journalist aan het Leidsch Dagblad en het Binnenhof. In ’86 stapte hij over naar het weekblad Elsevier waar hij eindredacteur en plaatsvervangend hoofdredacteur was.

In de periode 1989 tot 1996 was Ton van Brussel, onder meer, chef verslaggeving en eindredacteur bij ‘NOS Laat’en ‘NOVA’ en was hij verantwoordelijk voor de eindredactie van de programma’s ‘Buitenhof’ en ‘Panorama Vrijdag’.

In 1997 werd Ton van Brussel hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad. Daarnaast maakt hij deel uit van de hoofdredactie van het Haarlems Dagblad. (VARA)

Gerelateerde berichten