Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NATIONAAL SONGFESTIVAL 2001

Op zaterdag 3 maart 2001 wordt het Nationaal Songfestival rechtstreeks uitgezonden vanuit AHOY’ in Rotterdam. De NOS-uitzending begint om 20.25 uur en duurt tot 22.15 uur. Acht deelnemers strijden in Rotterdam om de eerste plaats, die recht geeft op deelname aan het Eurovisie Songfestival op 12 mei a.s. in Kopenhagen.

Peter de Wijn, die dit jaar meedoet met Love will rule the world, gezongen door de groep Friday Night Fever, schreef in 1988 voor Gerard Joling Shangrila. De auteurs van So much in love, Tjeerd van Zanen en Alan Michael zijn ook ‘songfestivalveteranen’: eerder schreven zij het liedje One good reason, waarmee Marlayne het Nationale Songfestival van 1999 won. So much in love wordt gezongen door Ebonique. De Jong en Kune schreven het lied Danielle (la plus belle) dat in Ahoy’ ten gehore wordt gebracht door Montezuma’s Revenge. Paul de Graaf zingt

Laat je zien dat hij samen met Paul Fieselier schreef. Dit is het enige Nederlandstalige liedje. Michelle is op 3 maart a.s. te horen met het lied Out of my own, geschreven door André Remkes en Dirk Jan Vermeij. Het lied Fool for you wordt gezongen door Sven en is geschreven door John Geuzinge. Bart Brandjes zingt Count me out van auteur Erwin Radjinder. Céline en René zingen het lied Simply in love van Wim Rijken en Haro Slok.

Het Nationaal Songfestival wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw. (NOS)

Gerelateerde berichten