Erik de Zwart doet het op TV

Erik de Zwart is een veteraan op radiogebied. Toen hij zijn speelgoed treintjes op 13 jarige leeftijd verruilde voor een platenspeler, zette hij zijn eerste stap op weg richting een glansrijke carrière.
Zijn eerste radioprogramma kreeg hij op zijn 16e bij ziekenomroep AZVU. Op vakantie ontmoette hij Ruud Hendriks, met wie hij in 1978 Radio Unique oprichtte. Later vertrok Erik naar Veronica. Een jaar na de start van zijn radioprogramma “Muziek voor miljoenen” maakte hij zijn TV debuut als presentator voor Nederland Muziekland. Niet veel later volgde Countdown.

Er is veel gebeurd sinds die tijd, maar Erik de Zwart is er niet minder gedreven op geworden. Na 1992 in dienst te zijn getreden als DJ en programmaleider bij Radio538, volgde hij later in 1995 Lex Harding op bij de zender.

Inmiddels kennen we Erik de Zwart ook als mister Top 40. En voor degene die NOOIT genoeg krijgen van Erikis er goed nieuws. Want sinds vorige week presenteert hij ook nog eens iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 23.00 tot 23.30 uur de TMF Dance Classics met de allerlekkerste Classics op rij. (Veronica)