Kort nieuws op vrijdag 2 februari 2001

10.30 uur

Heden middag worden in de ministerraad de plannen van staatssecretaris Monique de Vries voor de zerobase-veiling besproken. Als het kabinet akkoord gaat zal Monique de Vries aansluitend een persconferentie geven en alle plannen in detail ontvouwen. Direct na de persconferentie zullen de plannen van het Zerobase op de RadioWereld.NL te lezen zijn. Binnenkort zal Monique de Vries op de mediasite chatten met de bezoekers over de plannen van de frequentieveiling.

Meer info kunt u de hele dag volgen via www.radiowereld.nl/zerobase of link boven aan deze pagina (zerobase)

3FM nieuws: Om iedereen warm te maken voor de Week van de Nederlandse muziek begint Gerard Ekdom aanstaande maandag al met de popprofessor. Op de Week van de Nederlandse muziek site staat elke dag een supermoeilijke vraag over nl pop. Jij kunt je antwoord doormailen en de winnaar wordt door de popprofessor op ludieke wijze teruggebeld.

– Het nummer ‘Wie bent u’ van het Ruuddewild.nl team ligt niet aanstaande maar de zaterdag daarop in de winkel. Donderdagmiddag heeft Ruud met Ron Brandsteder geluncht (zo werd vertelt in de aflevering van donderdag) en hoewel Ron niet blij was met de hele actie, is hij wel een stuk sportiever dan de mannen van de Kast en staat hij het uitbrengen van het nummer toe. De opbrengst van het nummer zal ten goede komen aan het Goede Doel.

– Geen gansjesbord meer in Stenders Vroeg vanaf vandaag maar de Rob 40, met o.a. de klapper van de week, megastip enz.
Het gaat erom wie het eerst op nr.1 staat en ook jingles ontbreken niet

‘Trouw lanceert een nieuwe applicatie, genaamd de Audiochat. Dit is een chatfunctie waarin interactief vragen kunnen worden gesteld. Het verschil met een reguliere chat is dat uw in tekst gestelde vragen in audio worden beantwoord.

Wegens een storing in de drukkerij is de Volkskrant donderdag op veel plaatsen in Nederland pas laat in de ochtend of ’s middags bezorgd. Onder meer een papierbreuk en andere kleine technische storingen in de drukkerij veroorzaakten de vertraging.

PEPC Worldwide uit Den Haag heeft een elektronisch distributienetwerk en Newspaper Vending Unit ontwikkeld. Dit netwerk maakt het mogelijk om content van printmedia vanuit de gehele wereld te ontvangen en te bezorgen. De Newspaper Vending Unit is een interactieve kiosk die direct gekoppeld is aan het elektronische distributienetwerk. Hierdoor het mogelijk wordt om overal waar zich een Newspaper Vending Unit bevindt een grote verscheidenheid aan internationale kranten direct te printen.PEPC heeft de eerste Newspaper Vending Units geplaatst in het Holiday Inn Hotel en het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam.

Niemand wil dat kleine kinderen via de televisie geconfronteerd worden met geweld en seks. En gelukkig is het verboden. Toch kan het gebeuren als kinderen ’s ochtends vroeg naar een kinderprogramma van SBS6 kijken. SBS6 zendt ’s ochtends rond zeven uur aankondigingen (promo’s) uit, bedoeld voor pappa’s en mamma’s, van programma’s die ’s avonds worden uitgezonden, waaronder ook de heftige sciencefictionseries of anderszins opwindende producties. Lees hier verder

Internetmuziekdienst Mp3.com komt met beter dan verwachte cijfers pover het 4e kwartaal van 2000. Het netto verlies bedroeg 3,1 miljoen dollar, of 5 dollarcent per aandeel. Dat was in hetzelfde kwartaal van 1999 nog 10,6 miljoen dollar. De omzet steeg van 15,3 naar 22 miljoen dollar. MP3.com had aan het einde van het vierde kwartaal 125.000 artiesten in haar database.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Doordat de HMG de nieuwe naam (nog) niet kan gebruiken laat de campagne voor de nieuwe naam op zich wachten. Dit heeft ook als nadelig gevolg dat de mediabureau’s voorzichtig zijn om hun reclamebudget voor de huidige “Veronica” zender aan te besteden. Veel adverteerders staan inmiddels bij SBS op de stoep om hun budget over te hevelen naar de nieuwe Veronica zender, het huidige FOX kanaal.

De NOS is nog steeds bereid met De Telegraaf te praten over het leveren van programmagegevens tegen betaling. Dit zegt de Raad van Bestuur van de NOS in een reactie op een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag, die de weg vrij lijkt te maken voor publicatie van de omroepgegevens.

Het onderzoek naar de Nederlandse UMTS-veiling, dat op initiatief van de Tweede Kamer wordt gehouden, wordt uitgevoerd door het Onderzoekscentrum Financieel Economisch Beleid van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dat heeft het presidium van de Tweede Kamer gisteren besloten. Het presidium is de feitelijke opdrachtgever. De Tweede Kamer heeft de voorwaarden en de doelstelling van het onderzoek geformuleerd. De Kamer wil vooral weten hoe de veiling is voorbereid, wat de rol van de overheid is geweest en hoe de relatief geringe opbrengst van 5,9 miljard gulden te verklaren is. Het onderzoek moet uiterlijk begin mei zijn afgerond.

Wat doen mensen die tijd over hebben? Die maken bijvoorbeeld een site waarop alle filmsterren te vinden zijn die ooit een naaktscène gespeeld hebben. De site heet ‘Celebrity Nude Database‘. Het archief is enorm uitgebreid. Je vindt er beschrijvingen van meer dan 10.000 scènes. Je kunt jezelf aanmelden om ook beschrijvingen aan te leveren. Mensen die bijvoorbeeld de film Flodder gezien hebben, kunnen hiervan een beschrijving aanleveren. De film wordt namelijk wel genoemd, maar de pikante scènes van Tatjana zijn er nog niet te vinden.

Bij volle maan zijn meer bevallingen, met volle maag mag je niet gaan zwemmen en uren slaap voor middernacht tellen dubbel. Op de website van NCRV’s Man bijt hond staan videofragmenten met antwoorden op de vraag of bovenstaande beweringen fabels of feiten zijn.

De Nederlandse gemeenten willen meer invloed op de plek waar zendmasten en gsm-antennes geplaatst worden. Dat zegt een vertegenwoordiger van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in een reactie op de nota Nationaal Antennebeleid. De VNG vreest een chaos als KPN, Libertel, Telfort, Dutchtone en Ben deze zomer starten met de aanleg van een landelijk dekkend umts-netwerk. En dat is nog niet alles: er komen ook antennes voor digitale radio en televisie en steeds meer straalverbindingen. De VNG pleit voor sitesharing, ofwel meerdere operators krijgen één plek toegewezen. Bovendien vindt de vereniging het raar dat voor de plaatsing van een antennemast op een flat alleen instemming van de bewonerscommissie vereist, terwijl de gemeente er niks over te zeggen heeft.

De NCRV zendt vanaf 3 februari een nieuwe serie uit van Hoera, een kind!!?. Op de website kan de internetter op trefwoord achtergrondinformatie vinden bij dit programma over ouders en kinderen. Vanaf 5 februari zijn televisiefragmenten van de nieuwe serie te zien.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.