Kort nieuws op woensdag 7 februari 2001

08.15 uur

De NCRV zendt vanaf 12 februari IJs uit, een driedelige serie over een jonge schaatskampioene. Vanaf die datum staat de site online met: foto’s, verhalen, interviews en videofragmenten. Ook zijn er chatsessies met de hoofdpersoon en bekende schaatsers.

Na de laatste aflevering van All Stars werd er druk gechat met acteur Dirk Zeelenberg (‘Bram’) en regisseur Joram Lursen. De VARA heeft een videosamenvatting gemaakt, waarop een melige Lursen en Zeelenberg te zien zijn. De aflevering ‘Tasjesdief’ is te bekijken op de All Stars-site.

Goed in taal? De Wereldomroep heeft een taalquiz gemaakt. De hoofdprijs is een elektronische Van Dale.

Nina Brink is weer terug van weggeweest. Na het bekende beursdebacle van World Online, is de vrouw met de twee duimen in de lucht, weer ‘back in business’. Het nieuwe bedrijf, La Dot genoemd, gaat Europese bedrijven het internet ophelpen d.m.v. investeringen. Het bedrijf zal ook websites gaan bouwen. Wat vind jij? Moet Nina Brink maar met de VUT of mag ze wel weer deelnemen in een nieuw internetbedrijf? Geef je mening op de site van NCRVNet

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Het actualiteitenprogramma 2Vandaag is vanaf maandag op een ander tijdstip te zien. De uitzending op Nederland 2 begint voortaan om 18.00 uur en duurt tot 19.20 uur. Het programma neemt de plaats in van de TV Kapper.

Heb je nog wat last van kleine vetrolletjes? Tijd voor wat training! De lente staat tenslotte binnenkort voor de deur, en dan wilt iedereen wel een strakke buik hebben. Op de site van Veronica kun je terecht voor een aantal handige tips voor wat zij noemen de grootste ‘probleemzones’. Met behulp van foto’s en filmpjes van verschillende oefeningen, kun je thuis of op het werk de oefeningen uitproberen.

Tegenwoordig zitten mensen steeds langer achter een computer. Veel mensen gebruiken daarom ook anti-RSI- middelen om RSI te voorkomen. Maar werken de speciale muizen, polssteunen en monitorstandaards eigenlijk wel? Het consumentenprogramma Kassa! van de VARA ging in de laatste uitzending over de zin en onzin van anti-RSI-middelen. Op de website kun je deze uitzending bekijken.

Katja Schuurman zet haar tv-carrière na onder andere GTST., MTV en Fox8 de komende twee jaar voort bij BNN. Het programma dat ze gaat presenteren wordt geproduceerd door Paul de Leeuws productiemaatschappij Marat TV

Jeanine Rensen en Ben Zwaan, presentatoren van RTVWest, zijn op zoek naar het ultieme liefdesverhaal. Een verhaal ‘waardoor je vanzelf aan elfjes denkt en rozengeur ruikt’. Deelnemers maken kans op een Valentijnsboeket

Ben jij de afgelopen weken op wintersport geweest, en is dit echt een rampzalige vakantie geworden? RTL4 is op zoek naar mensen waarmee iets overkomen i tijdens de wintersport, voor het televisieprogramma ‘Helse Wintersport’. Been gebroken, ingebroken in je pension of heel iets anders? Geef het door aan RTL4 en wie weet kom jij binnenkort op tv

De NOS is verbijsterd over het advies dat de Commissie Hierck heeft uitgebracht over de toekomst van de orkesten in Nederland. De NOS acht het navrant dat bij het Muziek Centrum voor de Omroep (MCO) eerst 70 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen om daarmee 8,5 miljoen te bezuinigen, terwijl nergens duidelijk wordt wat dergelijke ingrijpende maatregelen opleveren, laat staan dat ze een garantie geven tot verbetering.

Van maandag 5 februari tot en met vrijdag 9 februari geeft Kink FM elke dag een Rollercoaster 23 tas nav de single Broken wingstas en de single ‘Autumn’ weg.

De ultieme, all-time oldtimer winnen? Dat kan nog deze maand op www.Radio10.FM ! Van 19 tot en met 23 februari is het weer Seventies Week op Radio 10 FM. In die week draait men alleen de grootste hits uit de jaren 70, die jij kan aanvragen! Wat is jouw favoriete 70s hit? Luister naar de meer dan 1000 MP3 fragmenten op de site en kies. Want met elke stem maak je kans op de classic car van je dromen… Kijk maar op www.Radio10.FM En als je toch op de Radio 10 FM site bent, stuur dan meteen ff een digitaal Valentijnskaartje naar je (stille) geliefde.

De regionale zender L1 in Maastricht mag aan beide zijden van de grens uitzenden. Hiervoor krijgt de zender een ontheffing van de mediawet. Dat heeft het Commissariaat voor de Media dinsdag aan de Limburgse gedeputeerde voor cultuur J. Haazen (VVD) laten weten.
De regionale omroepen van Belgisch en Nederlands Limburg willen graag programma’s uitwisselen, maar de mediawet staat dit niet toe. Het commissariaat maakt nu voor Limburg een uizondering. Beide Limburgen kennen een gelijke cultuur en taal en zijn sterk op elkaar gericht. Haazen is blij met het besluit. ,,Uitwisseling van regionale programma’s heeft een meerwaarde. Voor de inwoners van beide Limburgen bestaan geen grenzen met betrekking tot nieuws, feiten, activiteiten en cultuur.”

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email