Search
Close this search box.

NOS DOET VERSLAG VAN PRESENTATIE RAPPORT VUURWERKRAMP

De commissie-Oosting, die de vuurwerkramp in Enschede heeft onderzocht, presenteert op woensdag 28 februari in Enschede haar eindrapport. De NOS doet hiervan ‘s ochtends op televisie rechtstreeks verslag van 10.00-11.30 uur.

Het rapport wordt ’s ochtends in het Rijksmuseum Twente aangeboden aan de opdrachtgevers van het onderzoek: het ministerie van Binnenlandse Zaken, de provincie Overijssel en de gemeente Enschede.
De commissie, onder leiding van oud-ombudsman Oosting, zal naar verwachting antwoord kunnen geven op de meeste vragen over oorzaak en gevolgen van de vuurwerkramp. De commissie licht het rapport toe in een uitgebreide persconferentie. Verslaggever voor NOS televisie is Wouter Kurpershoek, die na afloop praat met onder anderen Theo Meijer van de enquetecommissie naar de Bijlmer vliegramp.

Het Radio 1-Journaal doet eveneens verslag, op radio 1. Van 10.00-10.30 uur wordt rechtstreeks verslag gedaan van de persconferentie van de commissie-Oosting. Van 11.00-11.10 uur is er een samenvatting van de persconferentie.

Om 12.00 uur wordt er in het Radio 1-Journaal uitvoerig aandacht besteed aan de persconferentie door middel van een samenvatting en reacties. Om 16.00 uur presenteert de radio een samenvatting van de persconferentie van de burgemeester, politie en brandweer van Enschede. Om 17.00 uur wordt uitvoerig verslag gedaan van de persconferenties door middel van samenvattingen en reacties.(NOS)

Gerelateerde berichten