Search
Close this search box.

KORT NIEUWS donderdag 8 MAART 2001

07.00 uur

Tom Jones ontving gisteravond voor aanvang van het eerste van zijn twee concerten in sportpaleis Ahoy’ in Rotterdam een platina plaat voor de verkoop van 80.000 exemplaren in Nederland van Reload.

Het Avro-radioprogramma ‘Opium’ krijgt vanaf september ook een uitzendinmg op tv en interactieve mogelijkheden. Via internet kunnen luisteraars chattend deelnemen aan de gecombineerde uitzending, die om 18.00 uur op Nederland 1 begint, om 18.25 uur ophoudt en dan om 19.00 uur op radio verdergaat

De ‘koude oorlog’ om het Eurovisiesongfestival is in volle hevigheid losgebarsten nu Duitsland de eis op tafel heeft gelegd dat onze Michelle haar naam wijzigt. Ook Duitsland vaardigt namelijk een zangeres af naar Kopenhagen met de naam Michelle. De 29-jarige Duitse Michelle won afgelopen weekeinde de voorselectie met het liedje Wer liebe lebt, een ‘ouderwets’ degelijk Schlagernummer waar onze buren hoge verwachtingen van hebben. De Duitsers hebben ook al een suggestie hoe onze Michelle zich zou moeten gaan noemen, als zij in Denemarken het nummer Out of my own zingt. ‘Antje’ of ‘Pikantje’ werd gisteren als duidelijke Hollandse toevoeging achter de naam Michelle gesuggereerd in de Duitse krant Bild. Lees hier verder

De drang bij Nederlandse politici om op de buis te komen is groter dan zij ooit publiekelijk zullen toegeven. De waarheid is te horen in hun besloten fractievergaderingen. Daar komt het voor dat een Kamerlid klagend tot zijn fractievoorzitter zegt: ‘Voorzitter, GroenLinks heeft al vragen gesteld over dit onderwerp. Maar laten we de regering in ieder geval interpelleren om het land te laten zien dat we er zijn. Lees hier verder

Na ruim een half jaar is Paul de Leeuw gestopt met omroepje spelen op internet. Zijn site www.HetHol.nl wordt niet meer ververst met filmpjes of informatie. Dat werd te duur en tijdrovend, en zoveel bezoekers kwamen er niet. De site blijft beperkt tot het geven van informatie over De Leeuw’s activiteiten. De HetHol-medewerkers blijven in dienst en gaan hun creatieve kennis aanwenden voor het werken aan andere sites.

Phillip Swann, auteur van ‘TV dot COM: The Future of Interactive Television’, meent dat het programmeren van interactieve seks op digitale televisie bijdraagt aan de acceptatie van het nieuwe medium. Swann verwijst naar video en kabeltelevisie, omdat die in het begin floreerden doordat mensen seksfilms in de privacy van hun eigen huis konden kijken. Volgens Swann moet de bijdrage van seks aan het succesvol maken van een nieuwe technologie, niet worden onderschat. Applicaties als tv-chat en video-over-IP zijn volgens Swann ‘fantasierijke nieuwe vormen van telefoonseks’. Swann haalt een melding van de iTV-winkelservice Wink aan, waaruit bleek dat 49 procent van zijn klanten heeft gereageerd op een advertentie over Viagra.

De sportzender Eurosport zit sinds 15 februari weer in het basispakket van het Zeeuwse kabelbedrijf ZekaTel. Deze verwijderde de sportzender eind januari uit het pakket omdat Eurosport zijn doorgiftetarief verdubbelde. ZekaTel zou volgens Eurosport nu toch hebben ingestemd met het oorspronkelijke, verhoogde tariefsvoorstel van de sportzender. ZekaTel ontkent dit. Het kabelbedrijf geeft Eurosport door tegen een hoger tarief, maar dit betreft volgens ZekaTel een ‘normale, redelijke indexering’ voor Nederlandse ondertiteling en commentaar. Daarnaast mag Eurosport voor speciale evenementen adverteren op het informatiekanaal van ZekaTel. ZekaTel verhoogt de prijs van het standraadpakket niet. De Duitse zender WDR, die voor Eurosport in de plaats kwam, blijft op de Zeeuwse kabel.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Een Canadese dotcommer wil op zee een Napsterkloon opzetten om de Amerikaanse wet te omzeilen. De kloon zou op een zogeheten ‘dataplatform’ buiten de territoriale wateren van Groot-Brittannië worden geplaatst. Op die manier zouden de Amerikaanse copyrightwetten, die Napster naar alle waarschijnlijkheid de kop gaan kosten, omzeild moeten worden.

Coby Bos, de vrouw die op tv trouwde met een miljonair is binnenkort weer te zien op de Nederlandse TV. Ze zal via omroep Gelderland te zien zijn in haar eerst commercial van Paul Wissink Keukens. Ze heeft de hoofdrol gekregen in een commercial, waar ze een opmerkelijke tekst mag oplezen. “ Als je bij Paul wissink een keuken hebt gekocht. voel je je altijd miljonair”

Op 26 maart van dit jaar ligt de nieuwe single van De Dijk in de winkels. Internetters kunnen bepalen welk nummer op de b-kant van de nieuwe De Dijk-single komt. Via de website van de radiozender 3FM is het mogelijk om jouw keuze door te geven. Op de site zijn fragmenten te beluisteren, waaruit je kunt kiezen. Iedereen die zijn keuze doorgeeft maakt kans op een prijzenpakket van De Dijk.

RadioWereld is op zoek naar een Veronica Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over Veronica (ME).

Sinds 28 februari kan je Hofstad iedere nacht tussen 23 en 7 uur beluisteren in groot Den Haag via Infothuis. Iedere nacht de beste classic hits en de leukste nieuwe platen non-stop achter elkaar, via je TV. Geen nacht is meer hetzelfde als je luistert naar zo’n lekkere lange Hofstadnacht.

Vanaf 15 maart kan je via Internet bieden op zwarte kledingstukken en accessoires van celebrities als Brooke Shields, Annie Lennox, Meryl Streep en Mel C.. De hebbedingetjes gaan onder de digitale hamer van veilingsite www.bid4betterworld.org. Het geld gaat naar een goed doel. (ShowWereld)

Met “Ja, ik wil een miljonair” heeft RTL4 het voorlopig gehad, maar in het geheim zouden er in Studio Aalsmeer opnamen worden gemaakt van een nieuwe “spectaculaire” trouwshow, wederom met Carlo Boszhard als presentator. Deze show zou “Ja, ik wil een miljonair” met gemak doen vergeten. Volgens De Telegraaf gaat het om een “keiharde confrontatie-show” waarin een van de partners van paren die al jaren samenwonen of heel lang een relatie hebben de ander voor het blok zet met de mededeling: “Trouw met me of het is voorbij!”. Het programma moet volgend seizoen op het scherm komen. Jerry Springer-achtige toestanden wellicht. (ShowWereld)

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot vrijdag