Kort nieuws op maandag 12 maart 2001

07.00 uur

3FM nieuws: Nadat er eigenlijk al wekenlang speculaties over BB Bart de ronde doen, blijkt nu inderdaad dat Bart niet meer voor de VARA en dus het Stenders Vroeg team werkt. De reactie van de VARA is dan ook:
“In onderling overleg is de samenwerking tussen Bart Spring in ’t Veld en het radioprogramma Stenders Vroeg inderdaad vroegtijdig beëindigd. Helaas is de samenwerking niet geworden wat beide partijen ervan verwacht hadden en gebleken is dat Bart’s belangstelling meer en meer uitgaat naar zijn outdoor-activiteiten.”

Ook de komende twee weken zal Jeffrey Willems de arbeidsvitaminen presenteren, de 26e is Wim hopelijk weer met alle ledematen intact weer terug.

Reinout Oerlemans vertrekt bij Endemol, het bedrijf waar hij onlangs een driejarig contract tekende. In goed overleg is dat contract nu beëindigd, meldt De Telegraaf. Oerlemans is eigenaar van het productiebedrijf Eye Works en wil zich hier volledig op toeleggen. Ook wil hij internationaal uitbreiden.

De ruim 52 duizend kaarten voor de optredens van de Ierse popgroep U2 zijn in twintig minuten uitverkocht. De band geeft drie concerten op 31 juli, 1 en 3 augustus in de Utrechtse Oranjehal. U2 trad vier jaar geleden voor het laatst op in Nederland, in de Rotterdamse Kuip.

De verwachte afvalrace van vacature- en carrièresites op internet is begonnen. PCM Uitgevers zet een punt achter Click Work.nl. De website met duizenden actuele vacatures en een databank met 20 duizend cv’s bleek niet levensvatbaar. De Volkskrant en carrièreblad Carp zetten de activiteiten van Clickwork in afgeslankte vorm voort. ClickWork werd begin 1999 gelanceerd. De website had destijds de ambitie binnen twee jaar marktleider te worden. De site dacht concurrenten als Jobnews (Wolters-Kluwer), Intermediair.nl (nu NewMonday, een joint venture van uitgever VNU en uitzender Randstad) en Monsterboard.nl (van het Amerikaanse TMPW) in te kunnen halen door ‘mee te liften’ op de naamsbekendheid van NRC Handelsblad, Het Parool, Trouw, de Volkskrant en Algemeen Dagblad. Lees hier verder

Het Nieuwsblad van het Noorden fuseert op 1 april 2002 met de Drentse Courant en het Groninger Dagblad. De drie kranten vormen vanaf die datum samen e e n groot ochtendblad. De drie dagbladen zijn uitgaven van de Hazewinkel Pers. Hoe de krant dan gaat heten, is nog niet bekend.

RadioWereld is op zoek naar een Veronica Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over Veronica (ME).

Organisatoren van grote popfestivals in Europa doen crowdsurfen ook het komende festivalseizoen in de ban. Dat hebben ze vrijdag tijdens een vergadering in het Britse Londen besloten. Voor Nederland betekent dat crowdsurfen niet is toegestaan tijdens Pinkpop, Lowlands, Dynamo Open Air en andere concerten die door Mojo Concerts worden georganiseerd. Dat hebben Pinkpopbaas Jan Smeets en een woordvoerder van Mojo vrijdag gezegd. Hun organisaties maken deel uit van Yourope, een vereniging van organisatoren van 21 popfestivals in Europa. Lees hier verder

Omroep Hilversum krijgt per 1 april en dit is geen grap, een geheel nieuwe site Sinds kort is Omroep Hilversum ook in realaudio te ontvangen via het digitale internet

Het Amstel Festival is op 17 maart op radio én internet te volgen. Het evenement is een initiatief van het VPRO-programma “De Avonden op Radio 5”. 3voor12 zendt de optredens in beeld uit op het web. Surfers kunnen op deze online popmagazine alvast voorproefjes beluisteren.

De discussie over Jorge Zorreguieta duurt voort. Kroonprins Willem-Alexander heeft zich er inmiddels in gemengd. Het laatste nieuws is te vinden in het Dossier Máxima van NOS Nieuws. In Buitenhof van zondag gaf A. Tak, hoogleraar staatsrecht, zijn mening.

Surfers kunnen hier de nieuwe omroep.nl tv-spot bekijken.In twee formaten, namelijk real video en windows mediaplayer. De spot is vanaf heden ook op televisie te zien.

Radiohead, Limp Bizkit en The Offspring spelen dit jaar op Pinkpop. Er werden tijdens de persconferentie op dinsdag nog meer namen bekend gemaakt, die terug zijn te vinden op de website van VPRO’s 3voor12.

Koningin Beatrix viert op 30 april Koninginnedag in Hoogeveen en Meppel. Radio Drenthe bereidt zich op het bezoek voor door Oranjeboven uit te zenden. Hiervoor zoekt de omroep Oranjegekken. Ook muzikanten die een eigen koninginnelied willen uitvoeren, zijn welkom.

Zijn vertrek bij BNN kwam vorig jaar als een volslagen verrassing. Eddy Zoëy leek er helemaal zijn draai gevonden te hebben en mede door de ziekte van Bart de Graaff was hij er een van de toonaangevende gezichten geworden. Zoëy (33) begon drie jaar geleden als een wat boertige versie van BNN’s brutale Britse fenomeen ‘Dennis the Pennis’ die bekende mensen onontkoombaar grappig voor schut zette. Later vond Zoëy een eigen vorm van confronterend vermaak als de Liegende Hollander die vaak wat te gemakkelijk bekende buitenlanders voor aap zette, zoals Al Pacino die hij de fictieve IRT-Award uitreikte. Lees hier verder

Pas kwam er nog een mailtje binnen, zegt de NOS-woordvoerder geamuseerd: een mevrouw vroeg of de film The Wiz, met Diana Ross, nog eens uitgezonden zou kunnen worden. Nee, zo’n verzoek is nauwelijks een wezenlijke bijdrage aan de discussie over de publieke omroep in Nederland, maar het is tenminste iets. De site is nog maar net geopend en de tv-spotjes die de kijker oproepen er kennis van te nemen, worden ook nog niet zo lang uitgezonden. Al doende zal duidelijk worden hoe www.kijkonsnou.nl zich gaat ontwikkelen. Lees hier verder

Tv-presentator Rudi Carrell krijgt binnenkort in Montreux een ‘Ere-Roos’ voor zijn hele oeuvre. Carrell begon zijn tv-loopbaan in 1960 in Nederland. In 1964 werd hij door de Duitsers ontdekt. Zijn verschijning zette de Duitse huiskamers op stelten. Lees hier verder

MediaSpy is een programma voor het bekijken van video uitzendingen via het internet. Met behulp van dit programma kunnen maximaal 4 uitzendingen tegelijk bekeken worden. Het programma is daarmee bijzonder geschikt voor het volgen van reality programma’s waarbij gewerkt wordt met opnames vanuit meerdere camera standpunten. Met MediaSpy kun je alle kanalen ontvangen die uitgezonden worden in het Windows Media Player formaat. De volgende kanalen zijn standaard bijgeleverd: StarMaker, America One, BBC World, Bloomberg, Comedy Net, KCTU, MS NBC, NWEZ TV, Sky News, Top Radio, TV8. Andere kanalen kun je zelf toevoegen. Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De Turkse popzanger Tarkan heeft een contract gesloten met Pepsi om in commercials van het colamerk op te treden. Details over het contract werden niet gegeven, maar waarschijnlijk worden de commercials in Turkije opgenomen.

De muziekzender MTV wil de nieuwste video van de Zweedse formatie Roxette voorlopig alleen in de nachtelijke uren uitzenden. De clip, The Center of the Heart, zou beledigend zijn voor vrouwen. Men heeft zich al bereid verklaard de omstreden scène eruit te knippen.

Hier kan je een anoniem telefoonnummer aanvragen wat 15 minuten tot 4 uur geldig is. Telefoontjes aan dat nummer worden gedurende die periode doorgeschakeld naar je echte telefoonnummer.

Het downloaden van muziek vanaf internet is de laatste weken bijna dagelijks in het nieuws. Gisteren is de Nederlands site Outloud.nl van start gegaan. Op deze muzieksite kan men muziek legaal luisteren en downloaden. Op de site zijn volgens de makers het repertoire te beluisteren van 11.500 Nederlandse en internationale artiesten, verdeeld over meer dan 120 genres. Bevalt de muziek van een artiest, dan biedt Outloud de mogelijkheid meer werk te bestellen op cd. De prijzen van de cd’s variëren per artiest. Zangers en bands die zich aansluiten bij Outloud bepalen zelf de verkoopprijs van hun cd’s.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Op de vraag, “Hoe oud bent u geworden” kan ik helaas geen antwoord geven, aangezien ik dat vergeten ben !
Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de felicitaties die via email en de forums binnen kwamen.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email