Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM nieuws

De rode draad van het 3FM nieuws van deze week, de man die iedere dag wel in het nieuws, maar niet in de studio terugkwam, Henk Westbroek, was ook donderdag ziek. Pret met Fred dus. Maar wees niet bang, vrijdag is alles anders, en dus leuk met Dolf Jansen.

Veel aandacht overigens voor de reisproblemen die veel Nederlanders hebben. Met Cobus kun je een rondje rond een kerk in Haarlem lopen. Wees erbij om 10h30. Ook de mannen van ruuddewild.nl doen hun best. Zij hebben de taxi aktie. Na dobbelen werd besloten dat Jeroen Kijk in de Vegte chauffeur was en hij bracht bellers van Utrecht naar Den Bosch.

Zondag wordt trouwens weer een lekkere live dag op 3fm. BNN Live komt vanuit Cafe De Wolk, in Nijmegen. Te gast zijn Beam, J Perkin, De Thuisband en Sylver. J Perkin verraste vorig jaar met zijn debuut-dubbelalbum Exhibit

Het grote succes is er nu voor hem als songwriter voor Birgit Schuurman. Sylver zou optreden in BNN Live op 11 maart in Leiden. Deze 2 Belgen kregen echter niet de kans van de politie. Voor de thuisband is Cafe De Wolk een thuiswedstrijd. Deze Nijmegenaren spelen hun 2 singles: Het Leven is Kut (bekend van cabaretier Jeroen van Merwijk) en Jimmy (bekend van de Meneer De Groot). Beam is een jonge Nederlandse band.

’s Avonds bij XALT (22-24) komt de Canadeese gitarist Ray Montford langs.

Op 29 April heeft XNR (zo 20-1) haar zendtijd afgestaan voor de uitzending van de Koninginne Nach, een feest ter voorbereiding van Koninginnen Dag. Daardoor komt hun berichtgeving over de Dove Awards uitreiking (Grammy’s van de Christelijke Muziek wereld) in het gedrang. Via de XNNewsletter en onze site (met geluidsfragmenten) zullen ze proberen dat goed te maken.

Binnenkort start X-Noizz Radio als eerste op 3FM met een SMS-service. Meld je aan via www.xnr.nl (zelfde formulier invullen als voor de Newsletter).

X-Noizz Xtra.
De afgelopen week is een speciale studio-sessie met The Violet Burning opgenomen. Deze Xclusieve opnames zijn te horen in een Xtra uitzending van X-Noizz Radio op Goede Vrijdag. Micheal Pritzl is een van de 4 artiesten die ze vroegen, om vanuit zijn kunst, zijn kijk te geven op de Passie geschiedenis. Ook Rien van den Berg (de dichter), Paul van der Ham (geluidskunst) zullen hun bijdragen leveren. Daarnaast zal er ook een DJ komen draaien. Luisteren dus op Goede Vrijdag 13 april van 2200 tot 0100 uur op 3FM.

Dichter Rien van den Berg en Geluidsfreak Paul van der Ham zouden afgelopen woensdag naar Jeruzalem vertrokken zijn om daar hun kunst te “verzamelen” voor de Goede Vrijdag XNR Xtra uitzending (13/04, 22-1). Maar de dag voor vertrek werd door allerlei instanties het licht op rood gezet. Te gevaarlijk vanwege zeer heftige gevechten. Voor wat de uitzending op Goede Vrijdag en de bijdragen van Rien en Paul betreft, niet gevreesd, het gaat gewoon door en wordt heel mooi. Mede dankzij de medewerking van The Violet Burning en DJ Ronaldo.

Naast de geslaagde ‘Geef een kerk weg’ (nee, heeft niks met het eerder genoemde rondje rond de kerk te maken) op 1 april bij de Heer Zij Met U (6-10) zijn er ook grappen achter de schermen uitgehaald. Floor Koomen (XALT, zo 22-24, tevens hoofd 3fm bij de EO) kondigde namelijk aan dat het hem een goed idee leek als de 3 XNR jocks voortaan een DJ-uniformpje zouden dragen. “Goed voor de herkenbaarheid via de web-cam en voor als we op Festivals aanwezig zijn”. Klaas en Andre dachten, “Wat heeft die gek nou weer bedacht.” Terwijl de een (Andre) het gelaten over zich heen liet gaan, sleep de ander (Klaas) de messen alvast voor de volgende X-Noizz redactie vergadering. Nadat de aap uit de mouw kwam toonden Klaas en Andre zich sportief.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Gerelateerde berichten