Search
Close this search box.

KORT NIEUWS OP VRIJDAG 6 APRIL 2001

07.00 uur

Begin mei is het 5 jaar geleden dat het commerciële “Veronica Nieuws Radio” failliet ging. Behalve dat dit voor de oud-medewerkers aanleiding is voor een reünie, is er ook een gelegenheids-website gemaakt. Het adres: http://members.ams.chello.nl/ajvos/vnr/

CNN mengt zich in machtsstrijd om zender NTV Op de achtste verdieping van het tv-gebouw hangen de journalisten van NTV vermoeid in hun bureaustoelen en drukken hun zoveelste sigaret uit in de overvolle asbak. Ze staren met prikkende ogen naar de televisie waarop een collega vanuit de studio aan de overkant van de gang het nieuws voorleest waarin ze zelf het belangrijkste onderwerp zijn. ‘Protest’, staat er in plaats van het logo linksonder in beeld. Lees hier verder

Op eerste pinksterdag (3 juni a.s.) presenteert Radio Rijnmond voor de dertiende keer de Jukebox Top 100. Help mee deze lijst samen te stellen en mail ze jouw vijf favoriete Jukebox- hits uit de jaren vijftig of zestig. Kijk hier voor meer info

Muzieknetwerk MTV is erin geslaagd licentieovereenkomsten te sluiten met alle vijf grote platenmaatschappijen. Muziekliefhebbers kunnen op de RadioMTV.com site terecht voor een uitgebreide collectie downloadable muziek. Wel moet hiervoor betaald worden. Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Filters of geen filters, de meeste Napstergebruikers merken geen verschil. Ook laten ze zich niet afschrikken door de rechterlijke uitspraak dat het uitwisselen van auteursrechtelijke bestanden via Napster illegaal is. Lees hier verder

De gesprekken voor een mogelijke overname van de commerciële radiozender CountryFM zijn nog steeds in volle gang. Het is onduidelijk wanneer een eventuele afronding van de gesprekken in zicht is.

Fox 8 heet vanaf 1 mei V8. De naam is een samentrekking van de ‘V’ van Veronica en het cijfer ‘8’ dat verwijst naar de voorkeurszender: kanaal 8. Eigenaar SBS overweegt in het logo het cijfer 8 te kantelen, zodat twee o’s ontstaan die weer verwijzen naar “VOO” de Veronica Omroep Organisatie die toetreed tot de SBS Groep. De naam V8 wordt maar tijdelijk gebruikt. Als de zender op 1 september de naamrechten op Veronica terugkrijgt, gaat het meteen Veronica heten.

Journalisten hebben afgelopen nacht de redactieburelen van Ruslands enige onafhankelijke landelijke televisiezender NTV bezet. Ze willen voorkomen dat gasgigant Gazprom, die wordt gecontroleerd door de Russische staat, het bij de tv-zender voor het zeggen krijgt. Lees hier verder

De plaatsing van antennes voor mobiele telefonie blijft omstreden. De operators hebben haast, de overheid minder want het geld voor telecomvergunningen is toch al binnen. De vijf aanbieders van mobiele telefonie in Nederland zijn – opnieuw – boos op staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat. Lees hier verder

Radiostations die online uitzenden bereiken vooralsnog geen groot publiek. Toch is de kans op succes aanwezig. Dit concluderen onderzoekers van Media Rating Council. De onderzoekers hebben het bereik gemeten van 3100 Amerikaanse webstations. Slechts 170 bereikte meer dan één procent van hun doelgroep. Lees hier verder

Op 23 maart jl. verbood de president van de Utrechtse rechtbank de Holland Media Groep HMG om de zender Veronica om te dopen in ‘Me’. Hij deed dit omdat hij van oordeel was dat het merk Me voor een zender inbreuk zou maken op het merk ‘We’ van de gelijknamige kledingketen. Lees hier verder

Met ingang van deze week brengt Casema de Vlaamse publieke radiozender Radio Klara in Zoetermeer op de kabel. Business Nieuws Radio zal hiervoor verdwijnen

De nieuwste commercials van Yorin zijn eindelijk tezien via het www

In het nieuwe tv-programma De Muziekcentrale (NPS) zingen vrijdag Boudewijn de Groot en Willeke Alberti. Op de site kan de bezoeker voorproeven: van de songteksten, de leader en de clip van het nummer Avond dat als duet wordt gezongen.

Therapieën, pleisters en kauwgommetjes… Volgens Wim Rigter, presentator van Arbeidsvitaminen (AVRO), is er maar 1 middel om te stoppen met roken: meedoen met hem! Wie nog vragen heeft, kan donderdag met Wim en deskundigen chatten

Mien toentje of Het het nog nooit zo donker west? Radio Noord zendt op tweede paasdag dertig liedjes van Ede Staal uit. Bezoekers van de omroep-site bepalen welke nummers worden gedraaid. Onder de inzenders worden vijf cd’s en vijf boeken van Ede Staal verloot.

Lees alles over het Zero Base van de afgelopen dagen hier op RadioWereld.

Onder de naam MSN Music introduceert Microsoft vandaag een eigen virtuele muziekhandel op Internet. Het gaat om een publieke test van de nieuwe dienst, die mensen de weg moet wijzen naar nieuwe liedjes en de uitvoerende artiesten. De muziek zelf zal alleen via de website van Microsoft te horen zijn, de onderneming biedt geen mogelijkheden om de muziekbestanden op de eigen PC binnen te halen.

In “Spiegels” van de RVU (747 AM, maandag 15.02-16.00u) was afgelopen maandag een uur lang Felix Meurders aan het woord over zijn carrière. Luister via het RVU-archief

De Wereldomroep heeft het programma op do.5 april tussen 11 en 12 voor heel Europa uitgezonden.
Daar is het tot vrijdagochtend te beluisteren via deze site (Human Interest). Klik hier voor meer info

De NOS is ontevreden. Radio 1 is “stiefmoederlijk bedeeld” door de Commissie Bouw en het kabinet, meent Gerrit-Jan Wolffensperger, voorzitter van de NOS. Binnenkort gaat hij praten met staatssecretaris De Vries over de landelijke dekking van de nieuwszender. “Landelijke dekking is ons toegezegd, maar mij verontrust een tweetal zaken: hoe wordt die landelijke dekking gerealiseerd en wanneer wordt die landelijke dekking gemeten? Nu lijkt het erop dat dat achteraf gaat gebeuren. Dat kan niet. We willen nu zekerheid.˜ In zijn ogen moet Radio 1 per 1 september in het midden van het land een sterke FM-frequentie krijgen.”

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten