KORT NIEUWS OP DINSDAG 24 APRIL 2001

07.00 uur

Onderzoeksbureau Intomart de meest recente luistercijfers bekend gemaakt. Uit de cijfers, welke betrekking hebben op de periode februari-maart 2001, blijkt dat Sky Radio 100.7 FM met een martktaandeel van 13,3% marktleider is onder de Nederlandse radiostations, klik boven aan deze pagina op luistercijfers of klik hier

Pieter van Vollenhoven viert zijn verjaardag op TV. 30 April wordt hij 62 jaar jong. Mocht Koninginnedag niet doorgaan vanwege Mond en Klauwzeer, dan zendt de AVRO toch een muzikale show uit van P van Vollenhoven. En zijn gevleugelde vriend Louis van Dijk is dan ook aanwezig.

Op maandag 30 april viert Beatrix haar verjaardag met haar volk. Net als vorig jaar zal de minister-president op Radio-1 een felicitatie uitspreken. Dit zal gebeuren om 07.00 uur, onmiddelijk na het nieuws. Na de radioboodschap zal het gebruikelijke bulletin van het Radionieuws worden uitgezonden. Op de andere zenders is het nieuws normaal op tijd.

Deze komende week zal Edwin Evers niet te horen zijn op Radio 538. Hij heeft onverwacht een weekje vrij genomen. Edwin Evers zal (zoals iedereen inmiddels weet) volgende week elke dag van 6-10 het ochtendprogramma van 538 presenteren. Misschien moet hij zich daar even op voorbereiden…

De HMG heeft www.RTL.nl eindelijk na jaren online gezet, een ding kunnen we wel zeggen, ze zijn niet kleurloos.

De inzamelingsactie van de commerciële omroep SBS6 voor de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam heeft enkele miljoenen guldens opgeleverd. Ruim 75.000 kijkers reageerden, waarvan een groot deel zich bereid verklaarde de gevraagde bijdrage van vijftig gulden over te maken. In de twee uur durende uitzending Hart Voor Volendam vanuit het getroffen dorp traden onder meer de Volendamse groep BZN en de zanger Marco Borsato op.

Vivendi en RTL hebben een overeenkomst gesloten omtrent de uitzendrechten op de komende twee voetbal wereldkampioenschappen.

Vorige week is er een nieuwe poging gestart om het programma “Cor & Co” op de Nederlandse televisie te behouden. Vorige week vrijdag gaf Cor Bakker namelijk in “Evers Staat Op” bij Radio 538 te kennen, dat het programma opnieuw dreigt te gaan verdwijnen. De TROS vindt het programma volgens de iniatief nemers te duur. Op de site www.eversstaatop.tmfweb.nl (Fanpage Edwin Evers) is een pagina gemaakt, waarin de actie wordt vermeld. Bezoekers kunnen hun reactie mailen Deze worden verzameld en officieel overhandigd aan Cor Bakker en de TROS. Ook Cor Bakker is al op het internet te vinden via www.corbakker.nl

De muziekzender MTV is in Nederland een campagne begonnen tegen zinloos geweld. Het doel is om jongeren te informeren over geweldsdelicten en discriminatie. Ook wil MTV laten zien met welke middelen actie kan worden gevoerd tegen zinloos geweld. Naar aanleiding van de campagne zal de zender op 4 mei een aantal uren geen videoclips vertonen. In plaats daarvan krijgt de kijker teksten te zien waarin een beschrijving wordt gegeven van geweldsmisdrijven die in Nederland zijn gepleegd. Verder worden bekende artiesten aan het woord gelaten over dit onderwerp. De campagne, die een jaar gaat duren, wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting tegen Zinloos Geweld en de Anne Frank Stichting.

Diana Woei, de voormalige NOS Journaal-weervrouw, timmert lekker aan de weg. Wegens onverklaarbare reden moest zij stoppen bij de NOS en werd gevreesd dat Nederland niet meer zou kunnen genieten van de weer-kwaliteiten van Woei. Gelukkig is ze nog altijd actief als weervrouw, en sinds kort ook weer op tv. Zo is Diana Woei tegenwoordig te zien in het weerbulletin van TV-West. Hier rouleert ze 24 uur lang over de zender. Naast dit tv-bulletin schrijft ze een aantal weeroverzichten voor kranten en is ze ook op de radio te horen: op 3FM in de Havermoutshow, op Radio M, Stadsradio Den Haag en Stadsradio Rotterdam.

Op zaterdag 28 april 2001 vindt de finale plaats van ‘Op weg naar Het Lagerhuis’. Deze wordt uitgezonden vanuit De Rode Hoed in Amsterdam in een speciale aflevering van ‘Het Lagerhuis’. De VARA organiseert deze debatcompetitie voor scholieren inmiddels voor de derde keer in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). ‘Het Lagerhuis’, speciale aflevering, te zien op zaterdag 28 april 2001 om 21.05 uur bij de VARA op Nederland 3.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De best bezochte en populairste internetsites zijn vanaf vrijdag in een hitparade opgenomen. Op de site www.goudlinkje.nl staat in dertig categorieën de top 5 van best bezochte sites. Startpagina Goudlinkje.nl presenteert de hitparade, onderzoeksbureau Multiscope levert de gegevens.

Braziliaanse hackers hebben de officiële websites gekraakt van Mel Gibson, Jennifer Aniston en Denzel Washington en van een nieuwe voorpagina voorzien. Op de websites staat nu onder meer een liefdesverklaring aan de drie artiesten.

3FM sportnieuws…
Arme Dolf Jansen. Riep ‘ie vorige week nog in Na Elven dat ‘ie zo graag nog eens een marathon binnen de twee en een half uur zou lopen, haalt ‘ie het net niet. Hij deed er in Rotterdam namelijk 2h30’01” over :’-(

3FM live update
di 24/4, Dido, Isabelle (20-22)
wo 25/4, Anouk, Kort&KLijn (18-20)
wo 25/4, Melys, Ron Sexsmith en Peplab, Club Lek (22-1)
za 28/4, Fun Lovin’ Criminals en Postmen, Leidse Kade Live (20-22)

Een jaar na de teambuilding in Amsterdam zijn Rob en Fred weer bijna terug in de oude bezetting, bestaande uit je raadt het al, Rob en Fred.
Kicken was al vroeg weg (hij mag dan nu wel nog de bioscoopagenda doen), Bart haakte ook een paar maanden geleden af, Eric laat van zich horen in het Big Diet kasteel en ook Margreet gaat de heren voor 3 maanden verlaten.
Het eerste uur van Stenders Vroeg staat tegenwoordig trouwens helemaal in het teken van de classic rock (met een vleugje hedendaagse classic rock).

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.