Kort nieuws op dondersdag 12 april 2001

07.00 uur

Yorin, de nieuwe naam van Veronica, heeft binnen één week na de start een naamsbekendheid van 84% onder de doelgroep 20-34 jaar. Voor de secundaire doelgroep van Yorin (13-19 jaar) is dit 81%. Op de vraag of men de nieuwe naam van Veronica weet, zegt 79% van de 20-34 jarigen uit zichzelf dat dit Yorin is.

Aanstaande vrijdag (morgen) is hij er weer, de oude vertrouwde Top 100 allertijden, maar dit jaar niet meer bij Veronica, maar bij Yorin.

Robert Jensen, DJ van YorinFm, is vandaag 28 jaar geworden, gefeliciteerd !

Een onafhankelijke bemiddelaar gaat proberen het slepende conflict tussen Napster en de Amerikaanse muziekindustrie los te trekken. Dat heeft een federale rechter in San Francisco dinsdag tijdens een hoorzitting over de kwestie aangekondigd.

Teletekst: als het morgen werd afgeschaft, zou er zelfs in rustige landelijke gebieden als Kootwijkerbroek een spontane volksopstand uitbreken. Want al valt er geen ene moer mee te verdienen, populair is het wel. Misschien is dat een les voor internet: gratis informatie is bij uitstek het domein van de publieke omroepen. Lees hier verder

Er zijn honderden publieke kanalen op de kabel in de Verenigde Staten, waar dagelijks de meest harde porno wordt uitgezonden, waar nazi-groeperingen hun propaganda kunnen verspreiden en waar lebiennes hun eigen serie Dyke TV hebben. De publieke kanalen worden gefinancierd door de overheid, oorspronkelijk om de democratische discussie te bevorderen. Er is geen enkele censuur of controle. De Amerikaanse producent Silverman kondigde op de MIP in Cannes aan een documentaireserie over dit bizarre verschijnsel te maken. Een en ander zal worden gepresenteerd worden op het elfde Nationale Omroepcongres, op 12 en 13 september in Hilversum, dat gedeeltelijk in het teken zal staan van vijftig jaar publieke televisie.

V8 heeft haar logo en website naar buiten gebracht. De website meldt dat V8 per 1 mei programma’s als The A-Team, Seven Days, The Beastmaster, The Immortal, Sheena, Nikita, Dark Angel en Nikki gaat uitzenden en Eddy Zoey op V8 te zien zal zijn. V8 is de tijdelijke naam die het tv-station FOX per 1 mei krijgt als het door SBS Broadcasting BV is overgenomen. SBS heeft Gert Koot benoemd tot sales director multimediaconcepten. Koot gaat zich bezighouden met het traditionele non-spot, merchandising en multimediaconcepten. Hij was het laatste jaar werkzaam als chief marketing en sales officer bij SBSnet.nl.

“Radio-museum in Rotterdam.
Op de Ceintuurbaan 104 te Rotterdam in de oude opslagloods van de Nederlandse Spoorwegen (bij NS Station Rotterdam-Noord) is het Rotterdams Radio Museum gevestigd. In dit historische pandje dat geheel verbouwd is vindt men een unieke verzameling van 75 jaar radio’s in Nederland. Een bezoek is de moeite waard, ook scholen en verenigingen zijn van harte welkom! Gratis toegangsbewijzen krijgen automatisch alle klanten van Correct Consumer electronics of Business electronics.

Wordt het flap-uit Petra, brutale Michael, spannende Tara, wonderlijke Chiel of sportieve Gregory? In het nieuwe programma van BNN strijden vijf kandidaten om de gunst van de kijker. De winnaar zal dit voorjaar de populairste presentator mogen noemen van de Nederlandse televisie. BNN-ik-in-beeld heeft een eigen website waar de presentatoren in spé zich voorstellen en hun werkplek laten zien. Ook kun je hier onder andere chatten en natuurlijk het stemmen op de kandidaten.

ChoiceRadio wil de Numero Uno surfbestemming op het internet worden voor muziekfans. De bediening loopt misschien een beetje stroef, maar het aanbod van artiesten is wel erg uitgebreid. Sommige fragmenten mag je ook volledig downloaden, in plaats van ze enkel in streaming formaat te mogen beluisteren.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Heb je een topconditie, kun je de slaap weerstaan en durf je de uitputtingsslag aan, dan was jij de geschikte kandidaat die CITY FM zocht. Want CITY FM heeft inmiddels tien kandidaten die aan het strijden zijn om een gloednieuwe sportieve Renault Clio SI 1.4. Vanaf maandag zijn er tien kandidaten die strijd aangegaan. Ze moeten één hand op de auto leggen. En deze mag er niet meer vanaf worden gehaald! Uren, dagen en nachten kan deze uitputtingsslag duren, totdat er nog maar één kandidaat over is die de auto vast heeft. Wie dat is, ben je de eigenaar van de Renault Clio SI 1.4. Natuurlijk kun je ook meegenieten met dit spelletje door een webcam die 24 uur per dag alles volgt.

Een bedrijf uit Singapore heeft een VCD-recorder ontwikkeld die in staat is televisieprogramma’s op te nemen op een gewone cd. Terapin beweert een alternatief voor de VHS-videorecorder gefabriceerd te hebben. Voor 500 dollar is het mogelijk om opnames van televisie, dvd-speler of cd-speler te maken op een gewone cd-r zonder dat er een computer voor nodig is. Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.