Kort nieuws op woensdag 11 april 2001

07.00 uur

Scheidend Endemol-topman Ruud Hendriks zal binnenkort samen met Ron Bisschop oude rockhelden laten herleven in “Bennie and the Jets” op vrijdag 20 april aanstaande op Kink FM. Zoals iedere week is dat tussen 23 en 01 uur.

3FM nieuws: Alsof ‘ie het erom doet, was Henk Westbroek, uitgerekend een dag nadat we besloten hadden dat we niet iedere dag meer gingen melden dat ‘ie ziek was, weer beter geraakt en daarmee aanwezig in de studio om zijn programma te presenteren.

De Eerste en Tweede Kamer hebben in verenigde vergadering ingestemd met de goedkeuringswet over het huwelijk van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst. Vijf leden van GroenLinks onthielden hun goedkeuring aan het voorstel. Het stel trouwt op 17 en 19 mei in Den Haag.

Vanaf aanstaande zaterdag komt ( Dj. ) Jomanda terug op de radio, zo meldde SBS gisteren. Niet bij Noordzee, Radio 3Fm of Radio 538, maar bij het nieuwe Yorin. Samen met Marga Bult gaat ze daar ongeveer hetzelfde programma doen, als wat ze bij NoordzeeFM deed

Paul de Leeuw gaat zich voor de VARA-televisie inzetten als creatief adviseur. Tegelijkertijd vermindert hij de activiteiten van zijn TV-productiebedrijf MARAT. Hij trekt elke week ongeveer een dag uit om samen met de redactie bestaande programma’s tegen het licht te houden en ideeën te spuien voor nieuwe programma’s. Waarschijnlijk werkt hij iedere maandag bij de VARA vanaf volgende week, omdat hij dan toch al in Hilversum is voor zijn drie uur durende ochtendprogramma op 3FM.

De commerciële televisiezender SBS 6 wordt de hoofdsponsor van het Nederlandse circus Herman Renz. Dat zijn beide partijen afgelopen maandag overeengekomen. Het logo van SBS 6 zal te zien zijn op de kaartjes, programmaboekjes en andere artikelen van het circus. De televisiezender gaat spotjes over het circus vertonen. SBS 6 en circus Renz hopen elkaar op deze manier te ondersteunen.

Voor de eerst in de geschiedenis is een Nederlandse plaat van niets op nummer 1 binnengekomen in beide hitlijsten. Het nummer ‘Damn I think I love you’ van de deelnemers aan het tv-programma Starmaker heeft de primeur. Starmaker is een programma waarin een aantal talenten gevolgd worden op hun weg naar roem. In het vroegere Big-Brother-huis krijgen ze dans-, zang- en muziekles. Afgelopen zaterdag moest de politie ingrijpen bij een signeersessie van de groep. Diezelfde avond trad Starmaker op bij de TMF-Awards en werd daar harder toegejuicht dan wereldsterren als Janet Jackson en de Manic Street Preachers.

KPN, Libertel en Ben moeten een aantal zendmasten verwijderen uit de gemeente Haarlemmermeer. De drie telefoonaanbieders hadden de antennes zonder vergunning in een woonwijk geplaatst. De gemeente had in 1999 al beslist dat de zendmasten moesten verdwijnen, maar de drie weigerden hardnekkig daaraan gevolg te geven. De Raad van State boog zich tenslotte over de zaak en heeft de gemeente in het gelijkgesteld. De zendmasten zijn illegaal, oordeelde de Raad van State. Bovendien passen de antennes niet in het bestemmingsplan. De masten stonden in een gebied dat was bedoeld voor wonen en landbouw. Alle argumenten van de netwerkaanbieders, zoals het recht op de vrijheid van meningsuiting, verwees het rechtscollege naar de prullenbak.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Endemol Entertainment heeft voor 100 procent de Britse producent Brighter Pictures overgenomen. Brighter Pictures is in 1992 opgericht en heeft het afgelopen jaar een verdubbeling van de omzet gerealiseerd. Op dit moment trekken producties als Flava, Bombay Blush en Get Your Kit Off. Endemol is momenteel actief in 19 landen.

Radio 10 FM en Love Radio, de twee radiostations van Wegener, zijn op satelliet gestart. De radiozenders zenden sinds maandagmiddag ongecodeerd uit in het pakket van Canal Digitaal Satelliet op de Astra 1 en zijn hierdoor in heel Europa te ontvangen met een eigen schotel.Voor Love Radio betekent dit dat niet langer een kabelaansluiting nodig is om het signaal te ontvangen. Het is nagenoeg zeker dat Radio 10 FM op termijn haar middengolffrequentie zal verlaten.

Vandaag wordt op Nederland 3 (20.28-21.25 uur) een niet te missen documentaire uitgezonden in de reeks ‘Vrijwilligers M/V’. Omdat 2001 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het ‘Internationaal Jaar van Vrijwilligers’ brengen RVU en Teleac/NOT de hele maand maart en april reportages waarin de verjonging en vernieuwing van het vrijwilligerswerk centraal staat. Aanstaande woensdag gaat het over Heartland FM, een ILR station (onafhankelijke lokale radio) in de Schotse Hooglanden, die geheel wordt gerund door vrijwilligers. (RadioVisie)

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email