HET LAATSTE NIEUWS OP WOENSDAG 23 MEI 2001

07.00 uur

Jezelf roosteren op de barbecue, een lading stront over je heen laten kieperen, je billen aan elkaar laten piercen – dat is trash tv in zijn puurste vorm. Het is de formule van Jackass. Amerikanen genieten en gruwen ervan. MTV blijft waarschuwen: doe het vooral niet na.
Lees verder bij de Volkskrant

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra wil internationaal licentiemakelaar op internet worden. Aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar moeten internetproviders via Buma/Stemra verschillende licenties in één keer kunnen regelen. De belangenorganisaties in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben volgens Buma/Stemra positief gereageerd op het plan. Volgens directievoorzitter C. Vervoort ziet het ernaar uit dat de Nederlandse organisatie daarmee internationaal het voortouw neemt bij het regelen van auteursrechten op ‘internetmuziek’. ,,We gaan de komende maanden praten met de zusterorganisaties in Europa, Azië en Australië. Het is de bedoeling dat er internationaal vijf kantoren komen, waar internetproviders hun zaken kunnen regelen.”
Lees Trouw verder

De journalistiek richt zich te veel op incidenten, personen en emoties en politici willen te veel scoren door met modder naar elkaar te gooien, zeker in verkiezingstijd. ‘Ik zal daarom in de aanloop naar de verkiezingen komend jaar wat vaker nee zeggen tegen de media.’ VVD-partijleider Hans Dijkstal zei dit maandag tijdens het Landelijk Congres der Bestuurskunde in Den Haag.
Lees verder bij de Volkskrant

Telefoneren via de kabel komt nauwelijks van de grond. Bijna twee jaar nadat Nederlands grootste kabelbedrijven een ambitieus front tegen KPN hadden aangekondigd, blijft het aantal bellers sterk achter bij de verwachtingen. Casema en Essent hebben de investeringen inmiddels stopgezet.
Lees verder bij AD

Niet gehinderd door miljardenbedrijven als TimeWarner, Vivendi Universal of SonyMusicmedia meent het Nederlandse bedrijfje soundstation12 zelf met een abonneedienst voor MP3-bestanden te kunnen komen. De oprichters hebben ten onder gegane initatieven als Superweb, Dasnel en Freehosting op hun naam staan, en bereiden zich voor op heftige juridische strijd. Martijn Eier en Jan Kooman hopen begin juni te beginnen met het legaal aanbieden van MP3’s via de website Soundstation12.nl.
Lees verder bij Planet

Ziet uw platenhandelaar er vandaag wat pips uit? Dan was hij vast gisteren in Zeist. De Vereniging van Grammofoonplaten Detailhandelaren (NVGD) had daar een seminar belegd over de toekomst van de platenzaak. Kort samengevat: de komende vijf jaar zit er weinig muziek in het platenvak.
Lees verder bij de Volkskrant

Mediagrootgrutters RTL Group (Bertelsmann), Canal + (Vivendi) en sportmarketingbureau Groupe Jean-Claude Darmon bundelen hun sportrechten in een nieuwe vennootschap. Dit heeft RTL Group bekendgemaakt.
Lees verder bij Planet

Gerelateerde berichten