KORT NIEUWS OP DINSDAG 8 MEI 2001

07.00 uur

Vrijdag 4 mei vierde tenor John van Kesteren zijn tachtigste verjaardag in Amsterdam. Ter gelegenheid van zijn verjaardag werd hem een nieuwe CD aangeboden, waarop een dwarsdoorsnede van zijn muzikale carriere te beluisteren is. Op zondag 13 mei is John van Kesteren te gast in de studio van de Concertzender voor een gesprek met zijn opera-collega’s Erna Spoorenberg en Cora Canne Meijer.

NRC Handelsblad zal tijdens het Songfestival met een webcam opnamen maken, en interviews doen voor de site. Daarvoor reizen er twee redacteuren af naar de finale van het songfestival in Kopenhagen, dat daarmee kennelijk als voornaam cultureel evenement is bestempeld.

De Nederlandse deelneemster aan het Eurovisie Songfestival, Michelle, bivakkeert rond de tiende plaats in de diverse populariteitspolls op internet. Griekenland heeft Frankrijk ingehaald als de kanshebber op de eindzege zaterdag in Kopenhagen. Dat blijkt uit de officiële Nederlandse Songfestivalsite die wordt verzorgd door de NOS.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De NOS zendt dinsdagavond 15 mei een interview uit met prins Constantijn en zijn bruid Laurentien Brinkhorst. Het tweetal treedt 17 mei voor de wet in het huwelijk en 19 mei voor de kerk. De NOS zal daar ook rechtstreeks verslag van doen. Het interview, door Maartje van Weegen, is te zien van 21.20 tot 21.53 uur via Nederland 2.

Speciaal voor 3FM geeft Faithless 11 mei een concert in de Melkweg. 18 mei wordt dit concert uitgezonden op 3FM. Kun je niet wachten en wil je erbij zijn? Beantwoordt dan de volgende vraag:
Welke house-klassieker maakte Rollo, niet onder de naam Faithless? Mail je antwoord hier 3fm@nos.nl vergeet daarbij niet je naam en adres te vermelden.

Aanstaande woensdag op Radio 3FM in Club Lek (22.00 –01.00 uur): Johan, Fireside en Hernia.

Donderdag zendt MSN een concert van Krezip uit samen met Warner Music en Fabchannel. Het concert zal live te volgen zijn vanuit Paradiso en wordt maar één keer uitgezonden. Het concert begint om 21:00 uur. Via internet is het hele concert te volgen, maar wil je er toch liever echt bij zijn, dan kan dat ook. Op de site van MSN kun je meedoen aan een prijsvraag waarbij kaarten voor het concert te winnen zijn.

Nu iedereen is voorzien van een mobiel telefoontje storten nieuwe diensten zich op het ‘personaliseren’ van de zaktelefoontjes. Door een nieuw voorkantje, unieke beltoon of eigen logo kan iedereen zijn of haar telefoontje samenstellen zoals hij of zij dat wil. Op beltonen.nl kun je beltonen, logo’s, groepssymbolen en beeldberichten naar je mobiele telefoon sturen of deze via een hotline bestellen en ontvangen. De beltonen staan ingedeeld in verschillende rubrieken zoals TV/Film, House, Disko, Jazz/Blues, Mega Top 100, Nederlands, Sport en nog veel meer. De makers van de site beloven dat het geluid dat je via de computer hoort ook precies het geluid zal zijn dat je uit je telefoon zult horen. Een beltoon kost per bestelling fl. 2,50 en zijn beschikbaar voor de meeste toestellen van Nokia, Ericsson, Motorola en Siemens. Mensen met andere toestellen moeten nog even wachten.

Chat TV heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd, mobiel chatten via sms-berichten. Het bedrijf zegt, onder de naam Chat42, tienduizenden bezoekers van haar chatboxen zo ver te hebben gekregen dat zij zich hebben aangemeld. Met gebruik van hun eigen nickname kunnen bezoekers anoniem met elkaar sms-chatten. Chat 42 is een aanvulling op de chatboxen die Chat TV verzorgt voor onder andere TMF, Radio 538, Fox Kids, Vara, Sky Radio, Scholieren.com en Lowlands. De kosten van de dienst liggen gelijk aan het versturen van normale sms-berichten.

Oprichter en baas van SBS Broadcasting Harry Sloans zegt Fox 8 in Nederland te hebben overgenomen om een zogenaamde ’triopoly’ te vormen, zoals deze in de Scandinavische landen al bestond.

Het American Film Institute vroeg aan 1500 leden van een filmmaatschappij om de leukste film ter wereld te noemen. Uit een lijst van 500 films werd vervolgens de top 100 gekozen, die nu op de site van het AFI is in te zien. Op nummer 1 staat een tamelijk oudbakken film. `Some like it hot` uit 1959 was het hoogtepunt in de filmcarrière van Marilyn Monroe, en waarschijnlijk ook die van Tony Curtis en Jack Lemmon, de eerste travestieten op het grote filmdoek.

De lokale Amsterdamse zender AT5 is er in geslaagd om voor de nieuwe programmering, die op 15 mei begint, drie grote namen te strikken: Paul de Leeuw, Michiel Romeyn en Hanneke Groenteman. Paul de Leeuw gaat samen met Cornald Maas, voormalig televisierecensent van de Volkskrant, vier keer een talkshow maken onder de naam ‘Zwagermannen’.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.