KORT NIEUWS OP MAANDAG 28 MEI 2001

07.00 uur

De mediasite van Nederland “www.RadioWereld.nl”, is vanaf heden (zie persbericht) ook te bereiken via een nieuw adres, www.Radio.nl.

Stilstaan in de file op de Amsterdamse ringweg A10 wordt woensdag ietsje draaglijker – of juist helemaal niet. Zanger-presentator Paul de Leeuw geeft een concert van dertig minuten bij afslag S117. Het concert ‘Zingen terwijl u wacht’ vindt plaats tussen acht en negen uur ’s ochtends – traditioneel de tijd dat dit stukje snelweg bumper aan bumper volstaat met popelende forenzen.

De afgelopen week heeft het Net 5-programma Hogerop opnamen gemaakt bij Rebecca Radio. Hogerop is een programma over werk en opleidingen op het gebied van zowel vrijetijdsbesteding als beroeps- en carrièregerichte opleidingen. In Hogerop gaat presentatrice Patricia Brok iedere week op bezoek bij twee personen die een leuke baan hebben en elke dag met veel plezier naar hun werk gaan. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? We zien een dag uit hun leven, waarbij ook de mens achter de baan belangrijk is. Voor de aflevering die vanmiddag om 15.40 wordt uitgezonden, werd één uitzendkracht “sales-medewerkster “ van de Rebecca een dag gevolgd.

Rob Trip gaat vanaf 5 juni weer het tv-programma NOVA presenteren. Hij is hersteld van het herseninfarct dat hem begin maart trof.Na de zomer pakt Trip ook de draad weer volledig op bij het Radio 1 Journaal en Buitenhof.

Sinds zaterdag verschijnt in de Telegraaf een nieuwe wekelijkse pagina: Over Geld. Iedere zaterdag vol informatieve verhalen over mensen en financiën. Wat kost de opvoeding van een kind? Waar zijn voordelen mee te behalen? Hoe zijn financiële problemen op te lossen? Vragen waar Over Geld antwoord op geeft.

De cd Bulletproof van K-otic is in de voorverkoop al goed voor goud. Dat betekent dat de platenhandel minstens 40.000 exemplaren van de cd heeft besteld. De groep is voortgekomen uit het tv-programma Starmaker van de omroep Yorin. In september volgt een toernee door Nederland.

De huwelijksdatum van kroonprins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta heeft internetters geinspireerd. Sinds de bekendmaking van de datum zijn al diverse domeinnamen geregistreerd waarin een variant van de huwelijksdatum voorkomt. De domeinnaam www.020202.nl is niet te registreren via de Stichting Internet Domeinregistratie, omdat in een domeinnaam minstens een letter moet voorkomen. Inmiddels zijn echter de nodige varianten bedacht. Zo is de naam www.2februari.nl sinds begin deze week in handen van automatiseringsbedrijf Kovoks uit Culemborg. Het bedrijf is van plan de naam te veilen en de opbrengst aan een goed doel te schenken. De naam www.2februari2002.nl is in handen van uitgeverij Quote Media. Die wil er een informatiepunt van maken voor het koninklijk huwelijk, met het laatste nieuws en een gastenboek.

De Postbank en Telfort zijn deze week gestart met de landelijke mediacampagne voor de introductie van mobiel bankieren in Nederland. De landelijke mediacampagne die deze week start bestaat uit advertenties, radio- en tv-commercials en buitenreclame. De eerste 500.000 Postbankklanten die deelnemen aan een van de acties krijgen een prepaid mobiele WAP-telefoon cadeau. De diensten die nu worden aangeboden zijn geld overmaken naar giro- of bankrekeningen, het opwaarderen van beltegoed ten laste van de girorekening en het opvragen van saldo- en effecteninformatie. De Postbank heeft de bankaire diensten geleverd die via de speciale telefoon worden aangeboden. Telfort levert de infrastructuur, de telefoons en klantenservice.

Nationaal Pop Instituut en het Algemeen Dagblad organiseert samen met presentator Hans Schiffers de verkiezing van de mooiste Nederlandse platenhoes op Radio 2. Tot 6 juni kan je stemmen ondermeer via de website van schiffers.fm op je persoonlijke favoriet. Op de website zijn ook de diverse hoezen te bekijken. Uit de vijf hoezen waarop de meeste stemmen zijn uitgebracht, kiest een vakjury op vrijdagmiddag 8 juni in een rechtstreekse uitzending van Schiffers.FM de fraaiste hoes.

Een meerderheid van het Nederlandse volk wil dat Maxima Zorreguieta koningin wordt zodra Willem-Alexander de troon bestijgt. 54 Procent wil de titel koningin, 25 procent prinses. De rest heeft geen voorkeur, of geen interesse in de kwestie. Dat blijkt uit een representatieve enquete, uitgevoerd in opdracht van het Algemeen Dagblad.

RTL Group, Canal+ van Vivendi Universal en Groupe Jean-claude Darmon brengen hun sportrechten te bundelen in een nieuwe vennootschap. RTL voegt de rechten van zijn dochter UFA Sports toe, terwijl Canal+ zijn Sport+ inbrengt zo meld Reclameweek. Darmon is reeds voor 28 procent in handen van RTL. De nieuwe organisatie zal ondermeer de televisiecontracten van 320 voetbalclubs en 40 nationale voetbalfederaties beheren. De verwachte omzet bedraagt 1,3 miljard gulden per jaar.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Via de website www.mobileblocker.com zijn stoorzenders voor mobieltjes te krijgen. De zenders blokkeren volgens fabrikant Image Sensing Systems (ISS) alle typen mobiele telefoons die wereldwijd in gebruik zijn, tot zelfs satelliettelefoons aan toe. Ze hebben een bereik van ongeveel 40 meter.

Bijna twee jaar na de introductie van kabeltelefonie blijft het aantal bellers achter bij de verwachtingen. Casema en Essent hebben de investeringen inmiddels stopgezet. Nederland telt momenteel een kleine 150 duizend kabelbellers. Volgens Casema-topman Henk de Goede is met kabeltelefonie moeilijk geld te verdienen, door enerzijds tariefverlagingen van KPN en anderzijds door de techniek.

Voor de fans van Arjan Ederveen is het weer feest. Het programma 25 Minuten staat nu permanent online. De VPRO heeft er een digitaal archief voor gemaakt. Op de site staan alle afleveringen en pagina’s uit het script. Je kan met RealPlayer alle afleveringen bekijken van the making of de Nina Brink-musical tot de Reality soap over een doorsnee bordeel. Verder kun je ook de video’s van de afleveringen bestellen bij de VPRO.

Het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB) wil toch proberen een deel van zijn divisie Nieuwe Media te behouden. De directie van het facilitaire omroepbedrijf liet dinsdag weten versneld te willen komen tot een multimediaal distributieplatform.
Vanuit het platform kunnen televisiebeelden bijvoorbeeld via internet en mobiele netwerken worden uitgezonden. Het NOB bevindt zich al een paar jaar in de rode cijfers en voert daarom op dit moment een reorganisatie door. Bright Alley, het onderdeel dat zich namens het NOB bezighoudt met interactieve media, wordt gesplitst en voor een deel verkocht.

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat wil mobiel bellen in de auto en op de bromfiets verbieden. Het verbod geldt voor bellen met een toestel in de hand en moet eind dit jaar ingaan. Netelenbos neemt de maatregel omdat zou zijn gebleken dat het aantal gewonden en doden in het verkeer als gevolg van telefoneren achter het stuur toeneemt. In veel andere Europese landen geldt al een dergelijk verbod.

Marina Kooijmans vertrekt bij PCM Interactieve Media (PIM), de internetafdeling van PCM waar zij directeur is. Ook business manager Ton van Rhijn vertrekt. Kooijmans zal per 1 juli haar functie neerleggen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten