KORT NIEUWS OP VRIJDAG 11 MEI 2001

07.00 uur

Bijna ieder tv- of radioprogramma heeft er wel één: een eigen website. Ook het radioprogramma Kort en Klijn op 3FM had al snel een site. Nu is de site vernieuwd. De site heeft een nieuwe vormgeving gekregen en is uitgebreid met een chatbox, muziek, kiekjes, recepten van Pierre Wind en een kalender. Als bezoeker kun je ook ‘Foute Disco Classics’ insturen die tijdens het programma kunnen worden uitgezonden en kun je via de webcam live de uitzending volgen.

De zeven deelnemers van de realitysoap Starmaker hebben een naam voor hun groep: K-otic. De naam werd donderdagavond onthuld tijdens de uitzending van het Yorin-programma. De deelnemers konden samen met het publiek kiezen uit drie namen. Behalve het winnende K-otic waren dat Young Guns en Stars Inc. 24 en 25 mei is het eerste grote optreden van de nieuwe band K-otic (spreek uit Ke-otic)

De kogel is door de kerk!!!!!! Via niet officiële bronnen hebben we vernomen dat Veronica per 3 september gaat uitzenden op het kanaal van V8! In de maanden september en oktober alleen in het weekend onder de naam Veronica-weekend-televison en vanaf november elke dag(avond) van 18.00 uur tot diep in de nacht (uiterlijk tot 03.00 uur) Het contract met de moedermaatschappij van SBS zou volgens niet officiële bronnen voor 31 mei getekend worden.

Het is net een wetenschap. Naast de officiële webhalte van het Eurovisie Songfestival 2001 zijn er nog vele tientallen andere websites waarop honderden pagina’s aan het Songfestival gerelateerde informatie, nieuwtjes en achterklap is te vinden. De Songfestival Pagina bevat tientallen links voor de hardcore fans.

De hitserie ‘Knight Rider’, die in de jaren ’80 over de hele wereld mensen aan de buis kluisterde is terug op V8. In deze klassieker draait alles om Michael Knight en zijn maatje, de stoere, diepzwarte en supersnelle auto KITT. vrijdag 1 juni om 18.55 uur.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Heb je nog van die echte “Gouwe Ouwe”, langspeelplaten en singles op vinyl? Dan wordt je vast nog regelmatig geconfronteerd met de nadelen van deze analoge platen, knetterende en tikkende geluiden die het luistergenot bederven. De Revolutie vond een oplossing voor dit probleem, Music Cleaning Lap, een softwareprogramma waarmee je je oude platen kan digitaliseren en kwalitatief kunt oppoetsen. Met behulp van digitale technieken kan je de muziek in de originele staat terugbrengen, de tikken verwijderen dus, en de ruis wegwerken. Die muziek kan van LP’s of singles behaald worden, maar ook vanaf cassete-tapes.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.