Search
Close this search box.

Kort nieuws op vrijdag 16 februari 2001

10.31 uur.

Een compleet overzicht van alles wat tot nu toe gepubliceerd is over de veiling van de commerciële radiofrequenties vind u op www.radiowereld.nl/zerobase. Tevens vind u hier een ZeroBaseforum waar u kunt discuseren met andere, reacties zullen hier NIET na twee weken verdwijnen.

De Tweede Kamer houdt volgende week een spoeddebat over de veiling van FM-frequenties voor commerciele radiozenders.De coalitiefracties willen dat het kabinet met een nieuw plan komt waarin bestaande populaire zenders als Sky Radio en Radio 538 hun huidige plek in de ether kunnen behouden. PvdA,D66 en VVD staan niet meer achter het kabinetsvoornemen om de frequenties te veilen,omdat dat op verzet stuit van veel luisteraars. Het kabinet heeft laten weten voorlopig vast te houden aan de veiling.Volgens staatssecretaris De Vries zitten er veel haken en ogen aan alternatieven.

Morgen om 18.30 uur is Robert Jensen en Jan Paparazzi bij Waku Waku !! Presentatrice Paula Udondek heeft dan weer twee teams die tegen elkaar zullen spelen. Robert Jensen en Jan Paparazzi spelen tegen Griselda Visser en Reina Hemmes. In deze aflevering ontmoet men een pre-historische vogel; de Australische Kasuaris en we zien hoe een ringstaart maki zijn eten te pakken krijgt.

Radio 538 krijgt een nieuwe site, de huidige site is hard toe aan een face-lift en jij kunt daaraan bijdragen. Ga naar de radio 538 website en vul de enquête in. Ben je zelfs erg creatief en kun je een website ontwerpen? Maak dan een website voor radio 538 en mail die door naar internet@radio538.nl !

Radioveiling nu onzeker. De coalitiefracties van PvdA en D66 hebben vergaande bezwaren tegen de voorgenomen veiling van radiofrequenties. Dat is gisteren gebleken tijdens het wekelijkse overleg tussen kabinet en fractieleiders. Lees hier verder

Trouw lanceerde gisteren een nieuwe applicatie, genaamd de Audiochat. Dit is een chatfunctie waarin interactief vragen kunnen worden gesteld. Het verschil met een reguliere chat is dat uw in tekst gestelde vragen in audio worden beantwoord. Hiermee wil men via de website van Trouw de bezoekers de mogelijkheid geven vragen te stellen aan Trouw-journalisten, deskundigen en gasten.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben tot donderdag ruim 6000 acceptgiro’s verstuurd na aanleiding van hun e-mailactie. Vorige week kregen drie miljoen Nederlanders een mailtje in de bus met informatie over de actie voor de slachtoffers van de aardbeving in India. De spotjes op radio en televisie blijven zeker nog een aantal dagen te horen en te zien. Bekende Nederlanders als Annemarie Jorritsma, Inge de Bruijn en Paul de Leeuw roepen daarin op geld te doneren.

De bibliotheek zet een nieuwe tv-commercial in om de aandacht van met name jongeren te trekken. Met een verrassende commercial en een licht-confronterende boodschap hopen de bibliotheken aan te zetten om na te denken over de bibliotheek. Want, zo besluit de commercial: Hersens groeien in de bibliotheek. De commercial laat een jongen zien met een tattoo van zijn idool John de Wolf.

Soms denk je wel eens: nu hebben we echt alles gezien op de televisie. Originelere ideeën dan Big Brother, de TV-Kapper of Wie trouwt een miljonair bestaan gewoon niet. Elke formule is al bedacht, verdere verbetering kan alleen uit de inhoud komen, niet uit de vorm. Lees hier verder

Belspelletjes op de televisie zouden niet duurder mogen zijn dan 35 tot 45 cent per minuut. Dat adviseert het College van Toezicht op de Kansspelen aan het ministerie van Justitie. “Zo’n tarief is ook in het buitenland gebruikelijk”, zegt E. van Vondelen van het college. Het geadviseerde tarief is aanzienlijk lager dan de tarieven die de televisiezenders RTL5, Veronica en Tros bij hun spelletjes hanteren. In de regel kost deelname aan deze belspelletjes 1,50 per telefoontje of 1 gulden per minuut. Lees hier verder

De mobiele wens is razend populair. Op Valentijnsdag verstuurden Libertel-Vodafone klanten bijna anderhalf miljoen SMS-jes. Dat is ruim dertig procent meer dan normaal. Het SMS-bericht wordt steeds vaker gebruikt om tijdens feestelijke dagen een mobiele wens te versturen. Zo werden er met Kerst en Oud en Nieuw ruim 5,5 miljoen wensen gestuurd. Tijdens de nieuwjaarsnacht verstuurden Libertel-Vodafone klanten ruim 1,1 miljoen berichten met de beste wensen aan vrienden en familie. Op pieken waren dat 160 berichten per seconde.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Het Parool gaat een klein theater exploiteren in de Sint Pieterspoortsteeg, vlakbij de Nes in Amsterdam. Vanaf maandag 2 april houdt de krant twee keer per week debatavonden over de stad en de journalistiek. Lees hier verder

SBS wil Letterman niet laten terugkeren in de nieuwe programmering van Fox. Fans hebben een actie gestart voor het behoud van Letterman. Je kan deze actie steunen door het actieformulier in te vullen op http://www.letterman.ontheweb.nl

Radio Vaticaan voor Italiaans gerecht gesleept. Een fikse diplomatieke rel dreigt tussen het Vaticaan en Italië, nu drie directieleden van Radio Vaticaan op het matje zijn geroepen door een Romeins gerechtshof. De drie, onder wie Roberto Tucci, die volgende week gepromoveerd wordt tot kardinaal, zijn beschuldigd van elektromagnetische vervuiling, waarvoor ze maximaal een jaar de gevangenis in kunnen draaien. Lees hier verder

De Amerikaanse televisiezender NBC heeft vijf miljard dollar over voor de uitzendrechten van alle Olympische Spelen tussen 2012 en 2020. Mocht het Internationaal Olympische Comité akkoord gaan met het bod, dan is het de grootste televisie-deal uit de geschiedenis van de sport. De rechten van de Olympische Spelen liggen tot 2008 al bij deze Amerikaanse zender, die daar in 1995 ruim 3,5 miljard voor betaalde. Lees hier verder

De Limburgse punkband De Heideroosjes stelt backstagepasjes voorhanden voor degene die een gouden tip geeft over de ontvreemding van hun tourbus in Waalwijk. De diefstal werd dinsdag ontdekt door zanger Marco Roelofs en de andere bandleden. De Heideroosjes vertoeven op het moment in Waalwijk voor de opnames van hun nieuwe cd.

De Duitse mediabedrijven EM.TV en Kirch Gruppe gaan definitief een alliantie aan. Kirch Gruppe, eigendom van de mediamagnaat Leo Kirch, neemt een belang van 16,74 procent in EM.TV en treedt zo op als reddende engel omdat EM.TV door enkele grote overnames in financiële problemen was geraakt. Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.