Search
Close this search box.

SBS boekt meer verlies

Televisiebedrijf SBS Broadcasting, in Nederland bekend van SBS6 en Net5, heeft het verlies in het eerste kwartaal van dit jaar verder zien oplopen.

Onder meer door eenmalige lasten in Noorwegen ging het bedrijfsresultaat van 11,3 miljoen dollar negatief in de eerste drie maanden van 2000 naar 18,5 miljoen dollar (rond de f 46 miljoen) negatief in het afgelopen kwartaal.

Blij
SBS, dat deze cijfers dinsdag naar buiten bracht, is wel blij met de gestegen omzet. De inkomsten gingen met ruim een procent omhoog naar 98 miljoen dollar, zo’n f 245 miljoen. Als het bedrijf niet alle lokale valuta zou omrekenen naar dollars, was de omzet nog sterker gestegen.

De cijfers van de kwartalen zijn moeilijk met elkaar te vergelijken, omdat SBS enkele tv-kanalen heeft aangekocht en ook verkocht. Wordt hiervoor gecorrigeerd, en wordt ook het valutaeffect gecompenseerd, dan is de omzet met 14 procent gestegen.

In Nederland ging de omzet met 10 procent omhoog naar 2,77 miljoen dollar. Hogere kijkcijfers compenseerden ruimschoots een moeilijker advertentiemarkt. Het bedrijfsresultaat in Nederland is in het eerste kwartaal gedaald tot 318 duizend dollar negatief. (Nu.nl)

Gerelateerde berichten