HET LAATSTE NIEUWS OP MAANDAG 11 JUNI 2001

07.00 uur

PCM Uitgevers is er in geslaagd om een nieuwsdienst per e-mail op te zetten. Die is voor een beperkt deel gratis, de betaalde versie kost 400 euro per jaar, 880 gulden.
Lees hier verder

Gestimuleerd door het groeiende belang van internet als een distributiemedium gaat de wereldwijde entertainment- en media-industrie een waarde krijgen van 1,2 biljoen dollar in 2005, en elk jaar met 7,2 procent groeien. Deze voorspellingen worden gedaan in de jaarlijkse uitgave van Pricewaterhousecoopers.
Lees hier verder

De organisatie van het drum rhythm festival in Amsterdam kijkt tevreden terug op de tiende editie. Die werd vrijdag, zaterdag en zondag gehouden op het Java-eiland in plaats van het terrein van de Westergasfabriek, dat wordt gesaneerd.
Lees Trouw verder

Herman Brood & His Wild Romance hebben met Shpritsz de verkiezing van de mooiste Hollandse hoes uit de periode 1960-2000 gewonnen. Dat heeft Hans Schiffers, presentator van het Radio 2-programma Schiffers FM, vrijdag bekendgemaakt. Shpritsz werd uitgebracht in 1978. De Tröckener Kecks (Met hart en ziel, 1990) eindigden op de tweede plaats. De top vijf wordt gecompleteerd door achtereenvolgens Frank Boeijen Groep (Een zomer aan het eind van de twintigste eeuw, 1989), Marco Borsato (Luid en Duidelijk, 2000) en Normaal (Oerend Hard, 1977).
Lees Trouw verder

Studenten die colleges of wetenschappelijke experimenten bij andere hogescholen of universiteiten willen volgen, kunnen vanaf volgend jaar terecht bij SURFnet. Het netwerk van het Nederlands hoger onderwijs en onderzoekszoeksinstellingen zendt vanaf 1 januari dagelijks programma’s uit op SURFnet-tv (www.surfnet-tv.nl). Nu al zijn op deze webpagina af en toe documentaires of live-uitzendingen van congressen te zien. Vanaf 2002 is het de bedoeling dat er iedere dag minstens twee uur wordt uitgezonden. De uitzendingen worden vervolgens de hele dag herhaald.
Lees Trouw verder

Er zijn geen juridische argumenten om af te zien van toewijzing van de zeven huidige FM-frequenties aan de zenders die daar reeds op zitten en het veilen of verdelen van drie andere radiofrequenties onder nieuwkomers. Dat is de conclusie van de media-specialisten van PvdA, VVD en D66.
Lees verder in de Volkskrant

De Vlaamse regering heeft de twee frequentiepakketten voor de landelijke commerciële radio’s goedgekeurd. Over slechts 48 in plaats van de oorspronkelijke 67 frequenties is er zekerheid. Daar kunnen nog acht frequenties bijkomen als de Franse Gemeenschap akkoord gaat. In het slechtste geval gaat het om een eerste pakket van 31 frequenties en een tweede van zeventien.
Lees Standaard verder

De luistercijfers van het voorbije voorjaar die de VRT door RadioScan liet opmeten, bevestigen grotendeels de trend van een jaar geleden. Radio Donna en Studio Brussel blijven stijgen, Radio 1 verliest terrein.
Lees Standaard verder

Gerelateerde berichten