KORT NIEUWS OP MAANDAG 11 Juni 2001

07.00 uur

Canal+ daagt kabelmaatschappij Multikabel voor de rechter. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De betaalzender is het niet eens met het tarief dat zij voor doorgifte moet betalen. Daarnaast wil Canal+ voorkomen dat de betaaltelevisie van de kabel wordt gehaald. Multikabel besloot hiertoe nadat een bemiddelingspoging door de OPTA niet effectief bleek.

Vanaf 28 december 2001 – wanneer de nieuwe serie afleveringen wordt uitgezonden – is Lottie HelIingman, naast Menno Bentveld en Paul Luycx, bij de VARA te zien als presentatrice van ‘Jules Unlimited’. Zij vervangt lyette Forster die het Jules-team deze zomer verlaat. Lottie Hellingrnan (23) speelde de rol van lytaaike Mulder in de driedelige NCRV-dramaserie ‘IJs’. Daarnaast was ze te zien als Suz an in de RTL 4-politieserie ‘Blauw Blauw’.

Vanaf vorige week is de commerciele radiozender Country FM ook te ontvangen in de gemeenten Oudenbosch ( FM 92.5 ) en in Geertruidenberg en Oosterhout ( FM 107.9 ). Wilt u weten of CountryFm ook bij u op de kabel te ontvangen is, surf dan naar www.countryfm.nl

Zaterdag 16 juni aanstaande is er in de Amsterdam ArenA, van 9.30 tot 17.00 uur weer een EO Jongerendag. Het thema van die dag is: Open Your Eyes. Meer informatie vind u onder andere op jongerendag.nl

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Het Britse televisiestation ITV heeft het uitzendschema van de reality show ‘Survivor’, de Britse versie van ‘Expeditie Robinson’, veranderd. In plaats van twee keer per week wordt het programma nu nog maar 1 keer in de week uitgezonden. Dit heeft alles te maken met het concurrerende programma ‘Big Brother’.

Op zaterdag 9 juni 2001 om 19.30 uur precies, is Ronnie Tijssen na 80 ½ uur zendtijd gestopt met zijn poging het record in het Guiness Book of Records te verbeteren. Door vermoeidheid overmand was het onmogelijk de handelingen te verrichten welke verplicht zijn deze poging te kunnen behalen, dit na overleg met Ria zijn vrouw, zijn kinderen Robin en Chantal en het gehele projectteam. Zie ook www.kontaktfm.nl

De komende zomermaanden heeft Towi Sound RTV producties een leuke zomeraktie voor Acquisiteurs die werkzaam zijn binnen de organisatie van Lokale radiostations. Ter kennismaking produceert Towi Sound RTV producties 2 radiocommercials voorzien van concept,muziek en een bekende spreekstem voor F550,- Deze aktie is zeer aantrekkelijk voor omroepen waar de advertentie tarieven doorgaans vrij laag zijn. Towi Sound is al weer reeds 8 jaar actief in de commercialbranche en vele bekende gezichten spreken hier commercials in zoals: Johnny Kraaijkamp j.r. Inge Iepenburg, Jerome Reehuis, Edwin Rutten, en vele andere.

Op de site www.rtvreclame.nl krijgt u een goede indruk van dit bedrijf. Voor Radiomakers produceert Towi Sound in de zomermaanden een leuk zomer DJ pakket bestaande uit 3 krachtige vette Crazy Naamjingles voor maar F150,- meer weten kijk op www.jingleplein.nl hier vind je binnenkort ook diverse leuke wetenswaardigheden over jingles en meer.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Net terug van vakantie, surf dan naar www.Radio.nl. (zie persbericht)

Gerelateerde berichten