538 Newz

De eerste dag van de week en weer een vers portie 538 Newz…

>> Programma update
Arlo van Sluis was zaterdagavond afwezig, daarom was Martijn Kolkman tussen 18 en 20 uur te beluisteren.
Komend weekend is Rick van Velthuysen op vakantie. Arlo van Sluis neemt zijn uren over.

>> Latenight Radioshow
Dinsdag is Sylver te gast bij Barry Paf. Sylver is bekend van “Turn the tide”, een ex-dancesmash. Verder volgen binnenkort: Tiësto (woensdag 20 juni), Johnny de Mol (dinsdag 26 juni) en Twarres (dinsdag 3 juli). Uiteraard zullen al deze gasten ook ’s avonds komen chatten in de 538 Darkroom.

Bepaal zelf welke VIP binnenkort te gast moet zijn door op www.radio538.nl/barry je keuze op te geven!

>> Truth Or Dare
Joop Braakhekke behaalde vrijdag slechts 76 punten in Truth Or Dare. Daarmee blijft Sonja Silva voorlopig nog bovenaan staan met 144 punten. Vrijdag is Arend Langeberg te gast. Arend is de nieuwslezer op 538 met de nogal ‘nostalgische stem’. Weet jij een leuke vraag voor Arend, surf dan naar www.radio538.nl/niels

>> Evers Staat Update
Deze week is het de week van de luchtballon bij Evers Staat Op. Hoor jij een plaat met lucht, ballon of luchtballon erin en weet jij waar de speciale Bertie Bassetts luchtballon zich bevindt, bel dan met Edwin (0909 3000538) en maak kans op een ballonvaart voor twee personen.

Van 11 tot en met 14 juni zal Bertie Bassett’s luchtballon tussen 6 en 8 uur over de Nederlandse snelwegen vliegen. Edwin Evers stuurt deze ballon de lucht in op zoek naar de drukste verkeerspunten in Nederland (dat zal waarschijnlijk het knooppunt Ever(s)dingen wel zijn). Tijdens de ballonvaart wordt regelmatig contact gehouden met de studio. Bertie’s Balloon is 47 meter hoog en daarmee een van de grootste ballonnen ter wereld.

Woensdag komt Volumia langs bij Edwin om een paar chansons live te zingen. Volgende week komt Judith langs en binnenkort
K-Otic. Wie er vrijdag komt Live38-en is nog niet bekent, hier wordt nog aan gewerkt.

Meer info over Evers Staat Op vind je op www.eversstaatop.nl of op www.radio538.nl en klik rechts op programma.

>> Superprijs
Zoals je gewend bent gaat ook deze donderdag de superprijs er weer uit bij Jeroen Nieuwenhuize. Deze week maak je kans op een geheel verzorgde survival trip in de Belgische Ardennen voor 7 personen.

>>Dance Department
Elke zaterdagavond hoor je in Dance Department en de Partynight de beste beats en clubklappers. Afgelopen zaterdag waren sets te horen van Jean, Mac Zimms, Michel de Hey, Stef, Erick, Tom Harding en Vandy.

Binnenkort zendt Dance Department de volgende feesten uit: Mysteryland (juni), Sensation (7 juli, live) en Dance Valley (4 augustus, gedeeltelijk live vanaf 18 uur!).

Meer info over Dance Department en de DJ’s die regelmatig langs komen om te draaien vindt je op www.radio538.nl en klik dan rechts op programma.

>> 538 vernieuwd RDS
Afgelopen week zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan het RDS systeem van 538. De laatste tijd had het systeem nogal te kampen met storingen. Zo bleven regelmatig de flitsmeldingen in het systeem hangen en stond het RDS signaal nog wel eens ‘stil’. Als het goed is zijn deze problemen nu voorbij en zijn de gebruikelijke ingredienten, zoals het weer, de snelheidscontroles en de naam van de DJ/programma, weer na te lezen op de display van je radio.
Nieuw is dat tijdens Dance Department te zien is welke DJ er op dat moment met z’n set bezig is.

>> Dance Classics Top 100
Zondag 24 juni zendt Radio 538 de Dance Classics Top 100 uit. Ook deze lijst stel jij samen. Surf nu naar www.radio538.nl en geef jouw drie favoriete dance classics door. Stemmen kan tot en met vrijdag 22 juni, dan worden de stemmen geteld en verschijnt de lijst op internet. Zondag de 24e hoor je tussen 12 en 20 uur het resultaat.

>> 538 Quick win
Vorige week is een nieuw fenomeen verschenen op www.radio538.nl: 538 Quick Win. Van tijd tot tijd kun je op een absurd makkelijke manier allerlei prijzen in de wacht proberen te slepen. 538 Quick Win wordt nooit vantevoren aangekondigd, dus houd de site regelmatig goed in de gaten!

>> De Schijven
Alarmschijf: Shaggy – Angel
538 Dancesmash: DJ. Jean – Lift me up
Meer informatie over de schijven vind je op www.radio538.nl

>> De Wanadoo Top 40
Elke vrijdagmiddag tussen 14 en 18 uur hoor je op 538 de Top 40 met Erik de Zwart (die afgelopen vrijdag uit de computer kwam). Dit was de top 3 van afgelopen vrijdag:
1 (1) four weeks fly – i wanna be a one day fly
2 (3) whole again – atomic kitten
3 (2) i was made to love – sita & bart

De klapperrr van de week was van Reamonn met de alarmschijf van vorige week. Supergirl kwam nieuw binnen op nummer 17.

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporter Cees van Koppen en Robin Schrama