HET LAATSTE NIEUWS OP Vrijdag 22 Juni 2001

06.00 uur

Sony. zal onder de naam Sony Screenblast een website lanceren voor entertainment. Internetters kunnen op de site gebruik maken van een film- en muziekstudio, waarmee films en muziek van Sony aangepast kunnen worden aan de eigen smaak. De site zal in de herfst van dit jaar gelanceerd worden.
Lees hier verder

Yankee Group Europe stelt in een onderzoek dat breedband in Nederland tot vijftig keer goedkoper kan worden aangeboden dan nu. Met de huidige prijzen voor een breedbandverbinding zijn bedrijven niet in staat om volledig te profiteren van de voordelen van een breedbandverbinding en e-business technologieën, stellen de onderzoekers. Volgens het onderzoek ligt de oorzaak van de hoge kostprijs in de huidige Nederlandse (telecom)wetgeving.
Lees verder in WebWereld

De Engelse afdeling van Radio Nederland Wereldomroep heeft donderdag tijdens het New York Radio Festival vier onderscheidingen in de wacht gesleept. Drie programma’s waren genomineerd.
Lees Trouw verder

Marc Josten wordt per 1 juli de nieuwe KRO-hoofdredacteur van het actualiteitenprogramma Netwerk. Daarnaast krijgt hij ook de eindverantwoordelijkheid over het onderzoeksprogramma Reporter. Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt. Josten vervangt op deze functie Fons de Poel, die zich gaat bezighouden met het programma ‘Het gevoel van De Poel’. De KRO was sinds 1 januari op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur.
Lees Trouw verder

De Chinese communistische partij heeft een populaire krant in het zuiden van het land verboden omdat die werd uitgegeven door een privé-onderneming. Dat hebben plaatselijke journalisten woensdag gemeld. Het financiële dagblad zou al op 7 juni zijn verboden. Vier dagen later werd een demonstratie in de regionale hoofdstad Nanning van ongeveer honderd journalisten die protesteerden tegen de sluiting, uiteengejaagd door de politie.
Lees Trouw verder

Bertelsmann-dochter RTL Group denkt dat de reclame-inkomsten in de tweede helft van dit jaar weer aan zullen trekken. Grote inkomstenstijgingen voorziet het mediabedrijf niet.
Lees verder bij Planet

De Socialistische Partij (SP) in Limburg heeft aan de bel getrokken bij het Commissariaat voor de Media. De statenfractie meent dat L1, de Limburgse publieke omroep, sluikreclame maakt in enkele programma’s. Het zou gaan om de dagelijkse nieuwsuitzending op de radio, vlak na de middag, en het televisieprogramma Limbourgeois. De SP heeft grote twijfels over de journalistieke onafhankelijkheid van het blokje beursrubriek’ tijdens het radionieuws. Hierin mag een medewerker van de ABN Amro de luisteraars bijpraten over financiële zaken.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten