KORT NIEUWS OP VRIJDAG 22 JUNI 2001

06.00 uur

Het houden van een ‘gekleurde’ veiling is een van de mogelijkheden om uit de impasse rond de fm-radiofrequenties te komen. Het kabinet beslist vandaag hoe per 1 september de frequenties over de commerciële radiozenders worden verdeeld. Over de fm-verdeling ruziet de Tweede Kamer, met de PvdA en D66 voorop, al vele maanden met de regering. Als er iets te melden is, zal de RadioWereld u hiervan meteen op de hoogte brengen in het medianieuws.

Op zondag 24 juni om 23.00 uur zendt BNN op NED. 2 de documentaire ‘Richie Backfire!, 2 meter hardcore’ uit. De documentaire is een portret van Richard Bruinen, die internationaal erkenning vond als een van de beste hardcore-drummers. Intussen worstelde hij met een jeugdtrauma dat hem uiteindelijk tot zelfmoord dreef. De documentaire is geproduceerd door de RQB-groep onder regie van Patrick Bisschops.

De VARA doet tot en met 24 juni uitgebreid verslag van het twintigste Oerol Festival op Terschelling. Op de website kunnen bezoekers chatten en live-uitzendingen bekijken. Festivalgangers kunnen zich bovendien via de site aanmelden voor de SMS-service.

Alsof er voor biseksuelen een tijd is vóór Big Brother en een tijd ná Big Brother. Bi’s lijken het na de coming out van Bianca, winnares van de tweede Big Brotherserie een stuk makkelijker te hebben. Komend weekend komen biseksuelen uit 22 Europese landen bijeen in Rotterdam. Meer weten surf dan naar deze big sister (www.bb-bianca.com)

De NCRV brengt vandaag de nieuwe elfdelige televisieserie ‘Het blauwe oog’. Tijdens het reality-programma staat criminaliteit en de werkwijze van de politie centraal. Op de site een forum en tips ter voorkoming van criminaliteit.

De Friese popgroep Twarres gaat deze zomer een alternatieve elfstedentocht houden door heel Nederland. De band, die vele weken de hitparades aanvoerde met ‘Wer Bisto’, speelt twee keer in Friesland.

Maandag worden 2 van de laatste afleveringen van Jeroen Pauws talkshow opgenomen. ‘Oog in oog, tand om tand’ over de strijd tussen supportersverenigingen Ajax en Feyenoord. En ‘De appel valt niet ver van de boom’ over familie. Meer info en kaarten op de BNN-site.
Meer info en kaarten

De komkommertijd is weer aangebroken, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Het legendarische schip van de voormalige radiopiraat Veronica wordt een danscafe. Veronica gebruikte het zendschip jarenlang ook als beeldmerk. In 1973 sloeg het schip los van de ankers en liep het op de kust van Scheveningen. Het schip, de Norderney, werd vlot getrokken, maar kort daarop moest Veronica door een gewijzigde wetgeving stoppen met de radiouitzendingen. De nieuwe eigenaar heeft het schip afgemeerd in Antwerpen. Het is volledig gerestaureerd en zal vanaf donderdag plaats bieden aan zo’n 700 mensen die er kunnen dansen en drinken.

Zondag is het weer zover. Den Haag is in rep en roer, want in het Zuiderpark wordt de 21ste editie van Parkpop gehouden. Tussen 14:00 en 17:00 uur besteedt BNN Live op Radio 3FM ruime aandacht aan het gratis festival.

Jaren geleden had Loretta Schrijver de ambitie om actrice te worden. Zij deed zelfs twee keer auditie voor de toneelschool, maar zonder resultaat. Loretta liet haar acteerambitie toen varen, maar sinds kort heeft zij de smaak van het acteren weer te pakken. ‘Ik heb kort geleden een voorstelling gedaan met Paul de Leeuw en Paul Haenen. Ik had een rol als nieuwslezeres en dat vond ik enig om te doen! Ik zou graag vaker acteren

Aanstaande zaterdag, om 22.10 uur op Yorin, zijn Guusje Nederhorst en Johnny de Mol te gast in de derde reeks van de personalityshow ‘Absolutely Patty’, het programma van Patty Brard. In Patty’s huiskamer zullen de twee, dankzij hun werkzaamheden bij www.glamago.com sinds kort weer collega’s, vertellen over hun privéleven.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Wimbledon 2001 staat voor de deur. Het meest prestigieuze en beroemde grand slam-toernooi ter wereld is vanaf maandag 25 juni dagelijks te volgen bij RTL 5. Vanaf die datum worden de wedstrijden live uitgezonden en is er ook elke avond een magazine te zien met daarin het laatste nieuws van dit Engelse toernooi dat twee weken duurt. De presentatie van Wimbledon 2001 is in handen van Marcel Maijer en Mari Carmen Oudendijk.

Het CDA wil dat internationaal bellen per mobiele telefoon snel flink goedkoper wordt. Volgens Tweede-Kamerlid Eurlings (CDA) zijn de huidige tarieven onnodig hoog. ALs voorbeeld noemt Eurlings het bellen per GSM vanuit België: “Dat kost nu 2,65 gulden per minuut bij KPN en Libertel. Terwijl ik voor acht cent per minuut via het vaste net naar mijn broer in Canada kan bellen. Dat is echt van de zotte.”

Nummerbellen is in opkomst. Namen zijn veel makkelijker te onthouden dan telefoonnummers. Misschien zit er in jou telefoonnummer ook wel een makkelijk te onthouden naam verborgen. Op Snelbel kan je je nummer opgeven waarna je een lijst terugkrijgt met alle lettercombinaties waar je telefoonnummer voor staat. Als er een echt heel mooie naam komt uitrollen kan je deze hier ook gelijk verkopen.

De nieuwssite van PCM Interactive (PIM) gaat www.en.nl heten. EN.nl wordt dinsdag officieel gelanceerd. Het plan voor een eigen site bestond al enige tijd, maar het duurde enige tijd voordat er een definitief startschot kon worden gegeven. Men wilde eerst Nu.nl van Ilse Media (VNU) overnemen, maar de prijs was te hoog.

Volgende week gaat de Provincie Limburg starten met een radio en tv-campagne met (provinciale) overheidsinformatie. De campagne omvat dit jaar zeven radio- en tvspots (‘Postbus-51’-achtige videoclips en radiocommercials ) die op de regionale zender L1 TV dagelijks worden uitgezonden.

De regionale televisie TV Noord holland gaat door na 2001, in ieder geval de komende vijf jaar, en gefinancierd uit het Provinciefonds.Dit heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bekend gemaakt. Er werd tot nu toe met de zender geëxperimenteerd. In het komende najaar wordt besloten hoe er invulling gegeven wordt aan het besluit.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.