KORT NIEUWS OP DINSDAG 12 Juni 2001

07.00 uur

Het lijkt erop dat Justitie de bezwaren tegen het programma “gevaar op de weg” niet hard kan maken. RTL4 noch de makers van het programma “gevaar op de weg” hebben tot nu toe nog niets van Justitie gehoord. Het was de bedoeling dat men het programma zou aanpakken wegens uitlokking van een ongeval op de weg.

Wat gaat er gebeuren met de rtl 4 serie “Van Koninklijke Huize”. Het gerucht gaat dat het programma zal moeten stoppen. Of het programma ook in het volgend seizoen te zien zal zijn in de huidige vorm blijft vrij onzeker. RTL schijnt ook bezig te zijn met andere programma’s die beter scoren, en wellicht zal “Van Koninklijke Huize” dan als kort item in een ander programma verschijnen, maar ook dat is nog niet zeker.

De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar prijsopdrijving bij de verkoop van dvd-schijfjes. Volgens commissaris Monti (concurrentiebeleid) zijn de prijzen van films op dvd in de EU veel hoger dan in de Verenigde Staten. Een ander coderingssysteem voor Europese dvd-spelers veroorzaakt het prijsverschil.

Met ingang van vrijdag 15 juni verhuist Country FM van Waalwijk naar Den Haag.
Het nieuwe adres is: Country FM Postbus 617 2501 CP Den Haag Tel. 070 – 375.00.88 Fax 070 – 375.00.85 Natuurlijk blijft men ook bereikbaar via www.countryfm.nl

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Op het oprichtingscongres van de nieuwe politieke partij Leefbaar Nederland is oud-VARA-topman en voormalige PvdA-senator Jan Nagel gekozen tot partijvoorzitter. In het bestuur zit ook voormalig diskjockey Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer. Het congres besloot verder dat leden van partij-organen geen lid mogen zijn van een andere politieke partij. Leefbaar Nederland wil volgend jaar bij de Kamerverkiezingen minstens tien zetels halen.

Mediaxis, uitgever van onder andere Humo en Flair, lanceert een elektronische programmagids. Op de website www.tvsite.be kan de tv-kijker en radioluisteraar voortaan beschikken over geactualiseerde en volledige radio-en tv-programma-informatie, zo deelde Mediaxis vrijdag mee.

Op internet zijn zo’n elf verschillende tv-gidsen te vinden, maar nog onbekend is Sjeemz.nl. De zoekfunctie is wat beperkt, maar de tv-gids is zeer actueel. Ook handig: bij elke film zoekt het programma naar trailers op internet. Via Sjeemz.nl kan er onder meer gezocht worden naar alle programma’s en films die nu of later op de dag of komende week op televisie zijn. De zoekmachine kan ook sorteren op naam. Zoeken op datum en tijd is eveneens mogelijk.

Endemol Entertainment heeft zondag een overeenkomst ter waarde van 1,5 miljard gulden gesloten met de Franse commerciele zender TF1. De komende vijf jaar zal Endemol tientallen programma’s aan de Franse zender leveren. Er zal onder meer een Franse versie van ‘Starmaker’ worden geproduceerd. Bovendien wil TF1 samen met Endemol nieuwe formules bedenken voor allerlei media. Hierbij wordt gedacht aan betaalzenders, telefoondiensten, internet en digitale televisie.

Zondag 24 juni aanstaande vindt de 21e editie van ParkPop plaats in het Haagse Zuiderpark. Ook dit jaar is de organisatie van het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa er alles aan gelegen om de vele duizenden festivalgangers (vorig jaar nog zo n 375.000), tussen 13.00 tot 21.00 uur te bedienen met een keur van binnen- en buitenlandse artiesten op de twee hoofdpodia.

Maar liefst 50 nationale en internationale bands en acts treden 1 juli 2001 vanaf 13:00 uur op in het Zuiderpark te Rotterdam. Het wordt uiteraard een zondag vol verrassende muziek, maar nu de definitieve line-up is bevestigd blijkt er op Metropolis meer nieuws te horen en te zien dan ooit. De bands en acts staan verdeeld over vijf tenten en één buitenpodium.

Het Oerol Festival op Terschelling gaat aanstaande vrijdag weer van start. De VARA heeft een speciale site gemaakt ter ere van het 20e Oerol Festival. Tijdens het festival zal de VARA gaan experimenteren met een mix van oude en nieuwe media. Dit jaar zal er veel inbreng zijn van het publiek. Via internet en SMS kun je het festival meebeleven. Op de site kun je o.a. live aanwezig zijn op Terschelling, je aanmelden voor de SMS-service en het programma bekijken.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten