KORT NIEUWS OP DONDERDAG 14 Juni 2001

07.00 uur

Tip voor wie in Brazilië naar de film of het theater gaat, of voor wie deelneemt aan openbare vergaderingen: telefoon uit! Op overlast van mobiele telefoons staat daar binnenkort een boete van 520 gulden (235 euro). De boete is opgenomen in de algemene plaatselijke verordening in Porto Alegre. Op aanraden van de plaatselijke secretaris voor Industrie en Cultuur wordt de boete aangekondigd op plekken waar hij van toepassing is.

NCRV-voorzitter Frits Brink (55) vertrekt op 1 september.Hij wordt voorzitter van de raad van bestuur van Philadelphia Zorg in Vierhouten.Wie hem bij de NCRV opvolgt,is nog niet bekend.

Morningstar is een gezamenlijke internetsite gestart met Het Financieele Dagblad. Op http://fd.morningstar.nl zijn informatie en analyses te vinden over ruim 750 Nederlandse beursgenoteerde beleggingsfondsen en buitenlandse fondsen. De site is voor iedereen gratis toegankelijk. De gezamenlijke website is ook bereikbaar via de homepage van Het Financieele Dagblad.

De kabelkrant in Overijssel gaat vandaag uit de lucht. Kabelbedrijf Essent Kabelcom heeft dat besloten naar aanleiding van het faillissement van de uitgevers van de kabelkrant. Op 1 juni werden Holland Advertising Nieuwe Media (HANM) en Nieuwe Media Combinatie (NMC) in Den Helder failliet verklaard. Omdat de bedrijven nu geen doorgiftevergoeding kunnen betalen, heeft Essent besloten de kabelkrant van de kabel te halen.

Telfort gaat een deel van zijn gsm-netwerk verhuren. De operator, die dit jaar als onderdeel van British Telecom Wireless een beursnotering denkt te krijgen, hoopt daarmee uit de rode cijfers te geraken. Telfort leed vorig jaar een operationeel verlies van zevenhonderd miljoen gulden. Telfort wil in april volgend jaar winstgevend zijn.

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

De Nederlandse Programmastichting (NPS) heeft de hoofdprijs gewonnen op het zestiende Eurovisie Sportdocumentaire Festival in Slovenië. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De film Het laatste Joegoslavische Elftal~ over de lotgevallen van de teams van Suker, Boban en Mijatovi, sleepte de prijs in de wacht. De productie staat op naam van Pieter van Huystee Film & TV en is tevens ingezonden voor de Emmy Awards.

E-mails aan ministeries worden niet binnen 24 uur beantwoord en online contact is ook al niet mogelijk. Daarnaast zijn veel websites te geavanceerd, waardoor het lang duurt om ze te kunnen bekijken. Meer dan zestig procent is te zwaar, volgens een onderzoek van het bureau Netmarketing.

De Europese Commissie start een onderzoek naar de activiteiten van online muziekdistributeurs Duet en MusicNet. Dit meldt de Financial Times. Volgens de Commissie is de markt voor digitale muziekverspreiding verdeeld tussen een vijftal partijen. Duet is een joint venture van Sony en Vivendi, Musicnet tussen BMG, EMI en Time Warner Music. De nauwe samenwerking kan prijsafspraken in de hand werken, aldus de Commissie.

Prepay bellers van KPN betalen vanaf 1 juli tenminste een minuut aan gesprekskosten. Met de introductie van de zogenaamde eurotarieven voert KPN deze regel in. “Bij de totstandkoming van het gesprek betaalt u de eerste minuut volledig. Daarna betaalt u per seconde”, schrijft KPN op de website www.mobiel.net.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen . . .

Gerelateerde berichten