HET LAATSTE NIEUWS OP DONDERDAG 14 JUNI 2001

07.00 uur

De poging van de Franse persgroep Amaury om zijn dagblad ,,Le Parisien” zelf te distribueren, heeft woensdag geleid tot een volledige blokkade van het landelijk persdistributiecentrum NMPP (Nouvelles Messageries de la Presse Parisienne). Gevolg: alle kiosken waren leeg, en alleen postabonnees vonden een landelijke krant in hun bus. Maar dat betreft in Frankrijk nog geen 10 procent van de lezers. Alleen internet bleef woensdag als alternatief over.
Lees Trouw verder

Het Japanse telefoonbedrijf J-phone eigendom van Vodafone, dat met name mobieltjes met de Jva programmeertaal verkoopt, heeft een telefoon met een 3-dimensionaal poppetje erin.
Lees verder bij Planet

De Britse openbare omroep BBC heeft toegegeven dat zijn sterreporter Donald MacIntyre in een undercoverreportage het modellenbureau Elite niet correct heeft geportretteerd. Elite had de BBC voor de rechter gesleept wegens smaad.’
Lees Standaard verder

Veronica keert per 1 september niet terug op het scherm. De onderhandelingen met SBS over samenwerking op het kanaal van V8 zijn stukgelopen.
Lees verder in AD

Krantenconcern PCM verwacht zwaar weer. De meeste dagbladen zullen overleven, voorspelt bedrijfsstrateeg Bob de Wit, maar het concern kan uiteen vallen. De druk van de markt wordt steeds sterker.
Lees verder in de Volkskrant

Nog dit jaar begint de VRT met de bouw van twee gloednieuwe, identieke omroepgebouwen voor de regionale Radio 2-redacties van West-Vlaanderen en Limburg. Het is de eerste keer dat de openbare omroep een gebouw neerplant dat als omroepgebouw duidelijk herkenbaar is. Het gaat om een investering van ongeveer 130 miljoen frank.
Lees verder standaard

De zender voor het gezellige Hollandse lied, Radio Nationaal, gaat de landsgrenzen verlaten om zo financieel te overleven. Het station gaat vanuit Engeland met een krachtige middengolfzender programma’s maken voor de Nederlandse en Vlaamse markt.
Lees Trouw verder

De redacties van het Groninger Dagblad en de Drentse Courant gaan akkoord met een fusie met het Nieuwsblad van het Noorden. Wel stellen ze als voorwaarde dat er 195 banen behouden blijven in plaats van de 170 die de directie van uitgever Hazewinkel Pers voor ogen heeft, aldus dinsdag een woordvoerder.
Lees verder in de DFT

Welke kant het mogelijk uitgaat met interactieve televisie werd duidelijk op de National Cable & Telecommunications Association’s (NCTA) vijftigste jaarlijkse conventie Cable 2001. Technologie- en contentontwikkelaar Infospace liet daar zien hoe een set-top box gebruikt kan worden als een spelcomputer, waarbij de afstandsbediening fungeert als joystick. Hardware-ontwikkelaar Broadcom kondigde op de conventie een platform aan dat een set-top box thuisnetwerkcapaciteiten geeft, evenals de functie van een digitale videorecorder.
Lees hier verder