Radio 192 brengt de muzikale herinneringen terug uit vervlogen tijden via de AM 1332 Khz.

Vanaf 4 juli aanstaande zal Nederland een radiostation rijker zijn dat de luisteraar weer terug brengt in de muzikale gangen van zijn of haar geheugen.

Vanaf deze datum zal Radio 192, de oude frequentie van Radio Veronica, de nieuwe naam zijn van het station dat gaat uitzenden via de befaamde middengolf frequentie AM 1332 Khz.

De gezelligheid is terug op de Radio
‘Het gevoel van nu, en de sfeer van toen’, ‘Golden Oldies’’50’s/60’s/70’s’, ‘Het zee zendergevoel’, ‘Familie radio’ en ‘Bekende presentatoren’’ zijn allemaal sleutelwoorden die Radio 192 typeren. Naast de ‘Golden Oldies’ zal Radio 192 ook aandacht besteden aan het nationale product en de top van de hitparades.

Een echt radiostation voor de specifieke doelgroep vanaf 25-49+ en met name diegene die de het zeezender tijdperk, de periode tussen 1960 en 1974, hebben meegemaakt.

Deze vergeten luisteraars groep kunnen bij Radio 192 weer hun hart ophalen met muziek en de jingles (herinnerd u zich deze nog, nog nog???) uit deze periode, en programma’s gemaakt door de presentatoren van weleer, die de radio van nu vorm gaven in de sixties en seventies. Ook zullen er diverse oude Radio Veronica programma’s uitgezonden worden.

Tineke de Nooy, Will Luikinga, Eddie Becker, Ad Bouman, Krijn Torringa, Edvard Niessing, Chiel Montagne zijn een paar van de namen die via Radio 192 te beluisteren zullen zijn. Maar ook de jonge lichting radiomakers zullen te horen zijn op Radio 192. Zoals Jacob Hut, Ruud van Zeeland, Thimon Schellevis en mede initiatiefnemer Michael Bakker.

Digitaal Platvorm
De oude en nieuwe techniek ontmoeten elkaar bij Radio 192 zo zal er een digitaal platvorm gecreëerd worden die het mogelijk maakt om interactieve radio te bewerkstelligen in de vorm van Hit Lijsten, SMS verzoekjes, muzikale down-load sites en live contact met de studio door middel van diverse webcam’s. Door dit digitale platvorm zullen nieuwe talenten een kans krijgen zich te presenteren en zich verder te ontwikkelen.

Radio 192 zal in ongeveer 30% van Nederland te beluisteren zijn via de legendarische AM 1332 Khz. Radio 192 zal in de hele randstad en in een gedeelte van Nederland te ontvangen zijn. Maar ook via de kabel zal Radio 192 te beluisteren zijn. In het Gooi (98.0), Groot-Amsterdam en Noord-Holland (90.0). Momenteel wordt er gewerkt aan uitbreiding van de kabel distributie. Uiteraard is Radio 192 via www.192goedidee.nl op het internet te beluisteren. (M)