Search
Close this search box.

Over en uit: Arrow Classic Rock gestopt op FM

Het landelijke commerciële radiostation Arrow Classic Rock is in de nacht van dinsdag 10 maart op woensdag 11 maart uit de ether gehaald. Arrow Classic Rock kreeg geen uitstel van betaling bij de Rotterdamse rechtbank. Daarnaast kon het station ook geen kapitale investeerders meer vinden. Het station moet het Agentschap Telecom, de toezichthouder van de etherfrequenties in Nederland, nog een schuld betalen van bijna negen miljoen euro.

Arrow Classic Rock verdwijnt niet helemaal uit de ether. Sinds dinsdagmiddag is de rockzender van Nederland te ontvangen op AM 828. Op deze middengolfzender was tot dinsdagmiddag de hitzender CAZ te horen. Deze zender gaat nu alleen door via kabel en internet.

De Arrow Media Groep had tot woensdag 11 maart 2009 de tijd om het verschuldigde bedrag te betalen. Dat is Arrow tot op heden niet gelukt. De frequentieruimte zal nu worden verdeeld voor commerciële radiodoeleinden aan een ander radiostation voor de periode tot 1 september 2011.

Op de website van Arrow is de volgende tekst te lezen: “Iedereen die Arrow de afgelopen weken heeft gesteund, bedankt. We zullen jullie via de Arrow-site op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Je kunt Arrow Classic Rock uiteraard nog gewoon ontvangen via de kabel, via internet en ook via de AM 828, te ontvangen in geheel Nederland. Stay tuned and keep on rocking.”

Geschiedenis
Willem van Kooten en Ad Ossendrijver zijn in 1996 van start gegaan met Arrow Classic Rock Radio. Het station zond de eerste tijd alleen non-stop rockmuziek uit. Vanaf 15 januari 1998 was Arrow ook via de middengolf te horen via AM 828, voorheen Hitradio Veronica. Niet veel later waren in de avonduren ook de eerste gepresenteerde radioprogramma’s te horen op Arrow.

In mei 2003 werden via een veiling de etherfrequenties opnieuw verdeeld. Arrow Classic Rock viel bij alle kavels buiten de boot. Arrow sloot daarna een deal met Music Country BV, toen een dochteronderneming van Arrow en eigenaar van AM 675. Maar op 1 februari 2008 ging de AM 675 van Arrow Classic Rock naar Radio Maria.

Op 21 juni 2007 nam Arrow de hitzender Caz over van SBS Broadcasting. Sinds 1 juli 2007 is het programma van Arrow Classic Rock op de voormalige etherfrequenties (Zerobase Kavel A07) van Caz te horen. Dit zijn Noord Nederland 87.6FM, Friesland 103.8FM, Emmen 103.8FM, Midden en Oost Nederland 104.1FM, Hilversum 88.1FM, Utrecht 87.8FM, Den Bosch 87.9FM, Maastricht 91.1FM, Noord Holland en Flevoland 87.7FM, Amsterdam 103.6FM, Zuid Holland 103.8FM, Noord Brabant 95.4FM en Zeeland 93.0FM. De FM zenders worden nu vrijgeven voor nieuwe partijen die interesse hebben in het kavel van Arrow voor de periode tot 1 september 2011.

Rinse Blanksma, Maurice Verschuuren, Manuela Kemp, Marisa Heutink, Kees Baars, Gerry Jungen en Harry de Winter zijn vanaf 11 maart 2009 alleen nog via de kabel te horen. [Radiowereld.NL]