Zo begon de eerste Top 40 met Domien op Qmusic (audio)

“Welkom bij de enige echte!” Met deze woorden over de bekende openingsmelodie “Blue tango” opende Domien Verschuuren de allereerste Top 40 op Qmusic. Voortaan is de bekendste lijst van ons land op vrijdag tussen 14 en 18 uur te horen op de landelijke zender.

Zo begon de eerste Top 40 met Domien op Qmusic (audio) Qmusic heeft de hitlijst overgenomen van rivaal Radio 538, waar de lijst de afgelopen 25 jaar te horen was.

Eerder vertelde Domien al: “De Top 40 is veruit de bekendste en meest gevestigde hitlijst op de Nederlandse radio en ik ben heel trots dat ik deze wekelijks mag presenteren.”

De Nederlandse Top 40 is een wekelijkse hitlijst met de populairste tracks van dat moment die op 2 januari 1965 voor het eerst verscheen. Eerst bij Radio Veronica en later op Radio 3. Via 538 is de lijst nu bij Qmusic beland.

In aanloop naar de Top 40, komt Domien op maandag tot en met donderdag om 18.00 met de Top 40 update. Hier komen 4 tracks aan bod die op dat moment trending zijn. Dit kan gebaseerd zijn op nieuwe releases, actuele onderwerpen duimpjes die luisteraars van Qmusic kunnen geven op de website.

Daarnaast komt Menno Barreveld elke werkdag tussen 10 en 13 uur met een Top 40 Classic. Ook de Alarmschijf is voortaan op Qmusic te horen. [Radiowereld.NL]

Op de hak
Op social media heeft Radio 538 rivaal Qmusic op de hak genomen in de promotie voor de jaarlijkse actie “Hierrr met je rekening”. 538 Wilde de Top 40 niet meer, omdat de lijst teveel geld vroeg, waarna Qmusic ermee vandoor ging. Op twitter verscheen de tekst “In het rood door veel te dure hitlijst?”. [Radiowereld.NL]