Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jan van Veen wil tv-variant van Candlelight maken

Radiopresentator Jan van Veen zou nog wel eens een tv-variant van ‘Candlelight’ willen maken. Dit zegt hij in een interview met AD. Vrijdagavond keert het gedichtenprogramma na een jaar weer terug op de landelijke radio bij NPO Radio 5.

Jan van Veen wil tv-variant van Candlelight maken“Eigenlijk ben ik niet zo’n tv-mens”, zegt Van Veen in het AD. “Laatst was ik bij Tijd voor Max en ondanks al mijn media-ervaring zat ik daar toch gespannen aan tafel.

Al lijkt het me stiekem leuk nog eens een tv-variant van Candlelight te maken, met mijn stem dezelfde warmte en sfeer in zo’n programma te brengen. Misschien eens met Jan Slagter over praten.”

Candlelight werd in 1967 voor het eerst uitgezonden op de radio. Het programma ontstond uit een grap waarbij Jan van Veen liefdesgedichten op de radio voorlas.

Het gevolg was dat de gedichten binnen bleven stromen bij de toenmalige zeezender Veronica, waarmee het programma geboren werd.

In de jaren ’70 verhuist Candlelight via Radio Noordzee naar de Avro op Hilversum 3. In 1991 verhuist Candlelight naar Sky Radio, waar het tot 2003 de vaste afsluiter van de dag was.

In 2008 maakte Candlelight een comeback in de ether op 100% NL. Eerst vijf dagen in de week, later werd het programma beperkt tot de zondagavond. Op kerstavond 2017 kwam er een einde aan de bijna 10 jaar lange samenwerking tussen Van Veen en 100% NL.

Het afgelopen jaar was Candlelight meerdere keren te horen op Radio M Utrecht. Vanaf nu is het programma elke vrijdagavond om 22 uur te horen op NPO Radio 5. [Radiowereld.NL]