Kort media nieuws uit de krant: donderdag 23 januari 2003

De bestuursrechter in Rotterdam wil nog geen dwangsom verbinden aan zijn eerdere vonnis waarin hij bepaalde dat voor 1 juni de verdeling van commerciële radiofrequenties moet zijn geregeld. Veronica (Veronica Radio en Kink FM) had om een dwangsom gevraagd.
Meer info

Via de etherfrequentie van de lokale zender Radio 350 is zondag voor het eerst een kerkdienst uitgezonden vanuit de Hervormde Kerk in Holten. Volgens Radio 350-medewerker J. Koster verliep de uitzending nog niet geheel zoals het hoort. ‘Dat lag aan de reportofoon, de technische installatie in de kerk waar de apparatuur van Radio 350 op aan wordt gesloten.
Meer info

Real heeft de broncode voor Helix DNA Server vrijgegeven, waarmee media over het internet kan worden verstuurd. Met de code kunnen verschillende media worden gestreamd en live over het internet worden gestuurd. De code ontersteunt mp3, RealAudio, RealVideo. MPEG4 zal worden ingebouwd zodra de licentievoorwaarden zijn vrijgegeven.
Meer info

In tegenstelling tot de verwachting heeft GS dinsdag geen besluit genomen over de schenking van 4 miljoen euro aan RTV Drenthe, alsmede een aan deze gift gekoppelde lening van 3,67 miljoen. Gedeputeerde Staten vergaderen woensdag opnieuw.
Meer info

Veel felgekleurde rode, gele, blauwe en groene ballonnen en nog meer vrolijke gezichten met een brede glimlach, gisteren in Utrecht tijdens het eerste zogeheten ballonnenconcert. Ruim twaalfhonderd dove en slechthorende kinderen waren vanuit alle delen van het land naar Muziekcentrum Vredenburg gekomen om het concert ‘Ongehoord goed’ bij te wonen.
Meer info