Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laatste interview Rob Out vrijdag bij de NPS

Op 25 december overleed op 64 jarige leeftijd Rob Out, de man die Veronica groot maakte. Kort voor zijn dood gaf Out een laatste tv-interview. Dit is te zien op vrijdag 9 januari om 20.00 uur via Ned3. In ‘Single Luck’, het NPS-programma over muzikale eendagsvliegen, spreekt hij uitgebreid over het lied ‘Kom uit de bedstee, m’n Liefste’.

Daarmee stond Out onder het pseudoniem Egbert Douwe in 1968 nummer 1 in de hitparade. Het liedje is een bewerking van het nummer ‘Come to my bedside my darling’ van Peter Koelewijn. Na een avondje doorzakken in het café opperde Koelewijn dat het leuk zou zijn als Out een plaatje zou opnemen.

Out stemde in en vergat het plan meteen weer. Maar Koelewijn ging aan de slag en belde Rob Out later op: “We gaan het plaatje maken”. De rest is geschiedenis. Verder blikt Out in dit exclusieve gesprek terug op zijn periode als discjockey en programmaleider van wat officieel de VOO (Veronica Omroep Organisatie) heette.

‘Uit het Nieuws’: Rob Out (zondag 11 januari, 21.00 uur, Radio 1)
Ook op de NPS Radio komt Rob Out aan het woord in een ooit exclusief interview. Zondag 11 januari om 21 uur herhaalt de NPS op Radio 1 het gesprek met Out uit januari 1997 in het programma ‘Uit het Nieuws’.

Het interview ging onder andere over het einde van Radio Veronica, Outs contact met Willem van Kooten (‘Joost den Draaijer’), de aanslag op Radio Noordzee, zijn katholieke opvoeding en verblijf in een Jezuïtenklooster, de indruk die het beeld van de heilige Veronica op hem maakte, de invloed van de CPN, zijn  militaire diensttijd, het begin van zijn carrière en vertrek bij Veronica, de positie van (vertrekkend) voorzitter Bordewijk en (toenmalig) voorzitter Joop van der Reijden, het boek dat hij schreef over Veronica en vooral de tegenwerking die hij ondervond, en de programma’s van Veronica  in die periode op de radio en de televisie.

In het programma zijn oude jingles en tunes te horen van o.a. Radio Veronica.[Radiowereld.NL]