KORT NIEUWS OP DONDERDAG 21 JUNI 2001

06.00 uur

De RVU organiseert volgende week woensdag voor de derde keer een referendum. De stelling luidt: De omroepverenigingen moeten worden afgeschaft. Koos Postema presenteert de stelling woensdag op tv. Om zijn mening aan te scherpen kan de internetter er online over discussiëren.

De Postbank is door de voorraad gratis wap-telefoons heen. Binnen een maand zijn alle half miljoen mobiele telefoons aan klanten weggegeven. De aanvragers kregen de toestellen bij het storten van een bedrag op hun spaarrekening, of het openen van een bepaald soort rekening. Begin juli worden de wap-telefoons verstuurd.

Het befaamde zendschip van voormalig radiopiraat Veronica krijgt donderdag en nieuw leven als danscafé in Antwerpen. Het schip wordt woensdag gedoopt om de dag erna plaats te gaan bieden aan bezoekers die zich kunnen laven aan een van de vijf bars op het schip.

Op de stijlvolle nieuwe jazzsite van de NPS vind je alles over de jazzprogrammering van de omroep. Naast het programma zijn ook interviews met jazzhelden zoals Joe Bowie van Defunkt en John Scofield. Verder is er een agenda van de Nederlandse jazzevenementen, zijn er veel links naar jazzsites en vind je een lange lijst met jazzjokes voor de echte insiders.

SBS-directeur Fons van Westerloo wil nog zeker drie jaar blijven, zegt hij in een interview met de Volkskrant. Hij is dik tevreden over de prestaties van zijn zenders. Ondanks de aankoop van Fox zal dit jaar met een “mooie winst” worden afgesloten. Verder zegt hij nog steeds op zoek te zijn naar andere partners in V8 nu de deal met Veronica van de baan is. Daarbij denkt hij aan telecombedrijven, maar niet vanwege het geld. Met John de Mol werkt hij aan plannen voor de programmering van V8. De zender moet nauw aansluiten bij de doelgroep jongeren tot 35 jaar met programma˜s “die op het randje zijn”.

Is het strafbaar de simlock van mobiele telefoons te verwijderen? Over deze vraag buigt de rechbank van Maastricht zich. Na drie jaar onderzoek is Justitie tot de conclusie gekomen dat dit inderdaad het geval is. Maar volgens de advocate van de gedaagde ‘unlocker’ uit Voerendaal is dat ten onrechte. Zij ziet de simlock niet als beveiliging, maar als handelsbelemmering die de fabrikant van het toestel op verzoek van de telefoonmaatschappij aanbrengt. De koper van zo’n toestel zou pas gebonden zijn aan de leveringsvoorwaarden na aanmelding bij het telefoonbedrijf. De rechtbank doet uitspraak op 3 juli.

De komkommertijd is weer aangebroken, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

‘SleepWalkers’, Deze serie gaat over een groep droomonderzoekers die door middel van het gebruik van speciaal daarvoor geprepareerde bedden, in staat is om dromen van mensen te visualiseren en te verklaren. Door deze technologie is het team in staat om visioenen en nachtmerries van hun patiënten te achterhalen en zonodig uit te bannen. Het team staat onder leiding van Dr. Nathan Bradford (Bruce Greenwood bekend uit de serie ‘St. Elsewhere’) De overige leden zijn Kate Russell (Naomi Watts), Vincent Konefke (Abraham Benrubi bekend uit de serie ‘ER’), Gail Bradford (Kathrin Nicholson) en Ben Costigan (Jeffrey D. Sams). De eerste aflevering van deze science fictionserie is op Zondag 1 juli, tussen 23.55 en 00.50 uur, op SBS 6

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Volgende week begint het mooiste tennistoernooi van het jaar Wimbledon. RTL heeft de Nederlandse tv-uitzendrechten van dit evenement. Op een begeleidende webhalte vind je vanaf nu nieuws, prognoses, verslagen, uitslagen en analyses. Daarnaast zijn er interviews met spelers door commentator en ex-tennisprof Jacco Eltingh, het onvermijdelijke spelletje (Wimbledon Manager) en krijg je antwoord op de prangende vraag: wie zijn die mooie dames op de tribune toch?

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.