Zoek
Sluit dit zoekvak.

HET LAATSTE NIEUWS OP Donderdag 21 Juni 2001

06.00 uur

Veronica verknoeide zelf deal met SBS. Het moest een prachtig multimedia-imperium worden: SBS-Veronica. De onderhandelingen liepen echter stuk op onenigheid in het Veronica-bestuur, zegt SBS-directeur Fons van Westerloo. Nu richt hij zich met volle kracht op de opbouw van V8. Het moet een zender worden waar ouders liever niet naar kijken. ‘Ja, en dus komt er ook ranzigheid op.’

Veronica aan het lijntje gehouden? Zo is het niet gegaan. Zo is het helemaal niet gegaan.’ De suggestie alleen al maakt Fons van Westerloo boos. De zo logisch lijkende deal strandde niet op SBS, zegt de directeur van SBS Nederland, maar op ‘onenigheid in het bestuur van Veronica zelf’.

Voorzitter Joop van der Reijden was wel enthousiast, zegt Van Westerloo. Hij was degene die in november vorig jaar met het idee kwam. ‘Die wist wel wat hij wilde.
Lees verder in de Volkskrant

De toekomst van de commerciële radio is totaal ongewis nu het kabinet en de Tweede Kamer lijnrecht tegenover elkaar staan over de verdeling van de radiofrequenties. De jongste poging om het slepende conflict vlot te trekken tussen staatssecretaris Monique de Vries (Verkeer) en PvdA, D66 en VVD mislukte gisteren.
Lees verder in de Telegraaf

Sinds klanten van KPN moeten betalen om de voicemail van hun telefoon af te luisteren hebben ‘honderdduizenden’ mensen deze functie uitgeschakeld. De zoveelste tegenvaller voor het noodlijdende bedrijf blijkt uit antwoorden van staatssecretaris M. de Vries (Telecom) op Kamervragen van de SP. KPN weigert te zeggen hoeveel honderdduizenden opzeggingen er zijn geweest omdat dit ‘gevoelige informatie’ is waar de concurrentie zijn voordeel mee kan doen.
Lees verder in de Telegraaf

Bertelsmann-dochter RTL Group denkt dat de reclame-inkomsten in de tweede helft van dit jaar weer aan zullen trekken. Grote inkomstenstijgingen voorziet het mediabedrijf niet.
Lees verder in Planet

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts werd met veel tamtam binnengehaald door de KRO. In zijn talkshow fladdert hij echter hulpeloos rond en de kritieken zijn vernietigend. Achteraf zou ook KRO-directeur Ton Verlind het anders gespeeld hebben.
Lees hier verder

Het wordt helemaal niks met ale huidige aanbiedingen voor interactieve televisie. Dat vindt Philips, die systemen als TiVo, Relay TV. Web TV en AOL TV kansloos acht voor de toekomst. Philips komt met standaard DVB-MHP boxen voor zowel digitale satellietontvangst als voor de gedigitaliseerde aardse ether.
Lees verder bij Planet

BN/DeStem en PZC zijn van plan per 1 september in Zeeuws-Vlaanderen samen te werken. Dat hebben de directies en de hoofdredacties van beide regionale kranten gisteren bekendgemaakt. De advertentieafdelingen in Zeeuws-Vlaanderen fuseren, de redacties gaan er samenwerken. Beide dagbladen blijven na 1 september wel onder hun eigen naam verschijnen.
Lees hier verder

Regionale tv krijgt er nog eens 5 jaar bij. Gedeputeerde Staten wil zeker tot 2007 de regionale tv voor Noord-Holland behouden. Dat heeft het college woensdag bekendgemaakt. Het huidige experiment met TV Noord-Holland en AT5 loopt eind dit jaar officieel af. Ofschoon Provinciale Staten nog moet beslissen of de regionale tv ook na die datum mag doorgaan, wil GS nu al een signaal afgeven naar onder anderen de werknemers van de bestaande zender.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten