‘Directeur verlieslijdend persbureau ANP moet vertrekken’

Het gaat nog steeds niet goed met het persbureau van Nederland. Afgelopen week kwam naar buiten dat algemeen directeur Guido van Nispen snel kan vertrekken. De raad van commissarissen zou hem niet geschikt vinden het bedrijf nog langer te leiden.

De toezichthouders zouden ontevreden zijn over de achterblijvende groei van het ANP. Volgens RTL Nieuws zegt Van Nispen ‘niets van een gedwongen vertrek te weten’.

De topman zou ‘de volle steun hebben van aandeelhouders en commissarissen’. Toch maakt het ANP al jaren lang verlies en daar lijkt geen verandering in te komen. Van de raad van commissarissen mag directeur Van Nispen nu alleen nog enkele lopende zaken afwikkelen.

Hij zou ook nog ruim 1,5 ton krijgen als ontslagvergoeding, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Volgens RTL Nieuws mag de voormalig topman zich “niet meer bezighouden met de strategie van het persbureau, het afsluiten van contracten of het benoemen en ontslaan van personeel” tot zijn vertrek.

Het ANP is sinds 2010 eigendom van V-Ventures, de investeringsmaatschappij van Vereniging Veronica, waar Van Nispen in het verleden ook directeur was. De omzet van het ANP daalde in die periode met 30 procent, tot 25 miljoen euro. Het ANP levert sinds 1934 journalistiek nieuws en informatie aan diverse landelijke media. [Radiowereld.NL]