Search
Close this search box.

Frank Dane van Radio 538 naar 3FM [Update2]

Frank Dane stapt per 1 augustus 2010 over van Radio 538 naar de publieke zender 3FM. Hij gaat voor BNN een radioprogramma maken vanaf 4 september in het weekend van 7.00 tot 10.00 uur. De titel van het nieuwe programma wordt later bekend gemaakt. Vanaf 16 augustus neemt Frank bij BNN ook tijdelijk de plek over van Coen Swijnenberg in ‘De Coen en Sander Show’ op 3FM.

Frank Dane is ook de broer van Robert Jensen. Hij is vanaf maandag weer te horen op de radio bij Radio Veronica. Roberrt Jensen neemt de plek over van Rick van Velthuysen in de ochtend.

Frank Dane, begon bij de lokale omroep Midvliet FM en daarna bij Stadsradio Rotterdam en in 2000 bij Radio 538. Vier jaar lang presenteerde Frank Dane, een pseudoniem voor Frank Jensen, een programma in de nacht van 00.00 tot 03.00 uur. Ook was hij de vaste sidekick van Niels Hoogland in het begin van de avond was. In 2004 stapte Dane over van Radio 538 naar Yorin FM (later Caz en nu Arrow Classic Rock). In 2006 stapte hij over naar Slam FM om daar een ochtendshow te presenteren. Eind 2007 is Dane weer terug op Radio 538, en wel van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 uur en 24.00 uur.

De laatste tijd was hij ook regelmatig in de middag te horen bij Radio 538. Donderdag maakt hij zijn laatste middagshow. De nummer 1 van Nederland heeft nog steeds geen vaste vervanger gevonden voor Lindo Duvall. Hoe Radio 538 de middag nu gaat vullen is nog niet bekend. Tijdelijk zullen Jelte van de Goot en Niek van der Bruggen het programma in de middag overnemen, zo meldt Radio 538 aan Radio.NL.

Marc Adriani, adjunct-directeur BNN: “Eindelijk kan BNN de vruchten plukken van de enorme groei die we bij de laatste ledentelling voor elkaar hebben gebokst. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Wie wil er in het weekend nou niet wakker worden met Frank Dane? Ik ga mijn wekker zetten.”

Zendermanager 3FM Wilbert Mutsaers: “3FM is vereerd met de komst van Frank Dane. Een inventieve radiomaker, een persoonlijkheid die zich op 3FM naar mijn vaste overtuiging verder zal gaan ontwikkelen en goed binnen het huidige team past. Ik kijk nu al uit naar de eerste uitzending van Frank op 3FM”. [Radiowereld.NL]