Rick van Velthuysen terug op de radio

Na een radiostilte van enkele maanden keert Rick van Velthuysen terug op de Nederlandse radio. De winnaar van de Gouden RadioRing 2014 is vanaf 1 juni weer te horen. Niet meer via de landelijke zender Radio Veronica maar via het internetstation Traffic Radio.

Bij Traffic Radio, dé verkeerszender van Nederland, gaat Van Velthuysen de ochtenshow presenteren tussen 07:00 en 09:00 uur.

Rick zegt over zijn vertrek bij Radio Veronica: “Zeker 2 maanden heb ik geen mengpaneel meer willen aanraken, het leek wel alsof ik de hunkering naar de radio verloren had. Uiteindelijk bleek het een doodnormale reflex na een teleurstelling te zijn.”

“De afgelopen maanden heb ik in alle rust mijn eigen toekomst geschetst, daarbij bleef de radio voor mij lonken. Good old FM is voor mij daarbij zeker niet uitgesloten, maar online is uiteindelijk toch dé toekomst en het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten, integendeel.

Foto:Traffic Radio
Aan het begin van deze eeuw maakte ik op Radio 538 mijn radioprogramma WeekendRick en MiddenInDeNachtRick en daarbij benutte ik toen al alle geboden online-mogelijkheden.
De voorbije jaren heeft online bij mij helaas nogal stilgelegen, maar Traffic Radio bood mij weer een serieuze en professionele kans, waarbij mij alle vrijheden geboden werden en zij het niveau “liefdewerk oud papier” nu eens overduidelijk willen ontstijgen en dat geeft mij voldoende vertrouwen om iedere ochtend weer met veel plezier mijn wekker te gaan zetten”,
aldus Rick van Velthuysen.

Rick start op 1 juni. Die datum heeft hij niet zomaar gekozen. Vanaf die dag mogen providers in de EU geen hoge roamingkosten meer rekenen. Dan kan iedereen bijna voor niets overal online luisteren. [Radiowereld.NL]