KORT NIEUWS OP MAANDAG 25 JUNI 2001

06.00 uur

Donderdag is de zomer feestelijk ingeluid met de start van de commerciële regionale zender Happy Radio Zeeland. Tot 1 augustus wordt er proefgedraaid met alleen muziek, daarna wordt Happy Radio aangevuld met nationaal, internationaal en later regionaal nieuws. In Noord- en Zuid-Beveland zijn de uit- zendingen op de kabel op 105.0 mhz te beluisteren en in Zeeuws-Vlaanderen en Schouwen-Duiveland op 107.5 mhz.

Rob Stenders zal zich zijn bezoek aan Scheveningen nog lang heugen. Hij werd er op zeer brutale wijze beroofd van zijn zonnebril volgens de prive.! ‘Er kwam een jong meisje op me af met een creditcard in haar hand,’ vertelde Rob. ‘Op het moment dat ik daar door afgeleid werd, griste zij mijn nieuwe zonnebril van mijn neus en ging er snel mee vandoor! Ik was stomverbaasd over zoveel brutaliteit van zo’n jong kind.’

Tot en met vrijdag 29 juni presenteert Noordzee FM een exclusieve Volumia!-week. De hele week zijn tracks te horen van het nieuwe album ‘Puur’, dat verschijnt op vrijdag 29 juni. De Volumia!-week zal officieel worden geopend door leadzanger Xander de Buisonjé in ‘The Morning Call’. Vandaag zal zanger Xander de Buisonjé ‘Ontwaken in alle smaken’bij Colin Banks in ‘The Morning Call’. Tussen 8.00 en 9.00 uur kondigt hij de primeur aan van het nieuwe album.

Bij de omroep KRO bestaat een spanning tussen de steeds duidelijker wordende KRO-profilering en de programma-eisen van de netprofilering. Dat heeft een commissie onder leiding van SER-voorzitter Wijffels donderdag naar buiten gebracht. De commissie Wijffels heeft de afgelopen maanden het KRO-beleid getoetst en geconcludeerd dat de nieuwe koers van de katholieke omroep (‘het gevoel dat je wilt delen’) aanslaat en duidelijk maakt dat de KRO een vitaal bedrijf is. Volgens de SER-voorzitter is het beleid zeker geen ,,restauratieve beweging”, zoals zijn commissie optekende uit de mond van netcoördinator Joop Daalmeijer (Nederland 2).

Marc Josten wordt per 1 juli de nieuwe KRO-hoofdredacteur van het actualiteitenprogramma Netwerk (KRO/NCRV/AVRO). Daarnaast krijgt hij ook de eindverantwoordelijkheid over het onderzoeksprogramma Reporter. Josten vervangt op deze functie Fons de Poel, die zich gaat bezighouden met het programma ‘

De komkommertijd is weer aangebroken, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Door zijn contract bij de comedyserie Frasier te verlengen, is acteur Kelsey Grammer de bestbetaalde tv-acteur in de geschiedenis geworden. In de serie speelt Grammer de psychiater Frasier Crane. De serie gaat dit najaar haar negende seizoen in. De 46-jarige Grammer blijft voorlopig nog twee jaar bij de succesvolle serie en krijgt daarvoor het recordsalaris van 3,5 miljoen gulden per aflevering. De contractverlenging levert hem daarmee zo ongeveer 180 miljoen gulden op.

Op woensdagavond 20 juni is de vernieuwde website van DeNieuwe Omroep live gelanceerd. Initiatiefnemers Aad van den Heuvel en Walter Etty beantwoordden voor de camera vragen die via de chatroom binnen kwamen. Gemist? De live uitzending is nog te zien op www.denieuweomroep.nl

Vanaf 25 juni zal RTL dagelijks live de tenniswedstrijden van Wimbledon uitzenden, niet alleen op TV, maar ook op de speciale Wimbledon-website. Je vindt er tennisnieuws, in tekst en beeld, verslagen, uitslagen, prognoses en analyses.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Het kabinet heeft een principebesluit genomen over de herverdeling van radiofrequenties. Daarbij wordt uitgegaan van een ‘gekleurde’ veiling, waarbij van tevoren vaststaat dat de frequenties in handen komen van zenders met een bepaald profiel. Dat zou bestaande zenders min of meer de garantie geven dat ze een frequentie houden. Het akkoord is afgelopen weekeinde onderzocht op de juridische haalbaarheid en voorgelegd aan de regeringsfracties. Vorige week bleek al dat VVD en PvdA kunnen instemmen met het plan, maar dat D66 er tegen is. PvdA en VVD hebben echter samen een meerderheid. Het plan komt in de plaats van de veiling van alle frequenties. Ook een veiling waaraan een aantal zenders niet hoefde mee te doen lijkt van de baan. Dit zogenoemde plan-Bouw, waarin zenders als Radio 538 en Sky de garantie kregen dat ze niet hoefden te verhuizen, was volgens staatssecretaris De Vries ‘juridisch niet houdbaar’.

Enkele wijken in het zuidelijke deel van Hilversum zaten vrijdagochtend zonder elektriciteit. De stroom viel rond tien uur door nog onbekende oorzaak uit. Energiebedrijf Nuon kon nog geen nadere informatie over de storing melden. De omroepen, die gevestigd zijn in het Mediapark in Hilversum, zijn dit keer niet getroffen door de stroomuitval. Canal+, in Hilversum-zuid, moest overschakelen op noodstroom.

De beelden van eerste divisie-voetbal blijven ook het komend seizoen bij SBS6 te zien. De vaste speeldag van de competitie wordt van de zaterdag- naar de vrijdagavond verplaatst. Een half jaar geleden staakte SBS zijn uitgebreide programma over de eerste divisie op zaterdagavond, vanwege tegenvallende kijkcijfers en te hoge productiekosten.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten