KORT NIEUWS OP VRIJDAG 29 JUNI 2001

06.00 uur

Het radioprogramma Storing van BNN krijgt een televisieversie. Jeroen Pauw zal ook op tv dit mediaprogramma presenteren. In totaal staan tweemaal twaalf programma’s gepland, aldus Nieuwe Revu. Pauw vraagt zich af waarom zoveel mediaprogramma’s in het verleden mislukt zijn. “Waarschijnlijk door veel journalistieke collega’s in de uitzending te halen. Dat gaan wij dus niet doen”, aldus Pauw.

Koeien geven meer melk als zij rustige muziek horen. De melkproductie kan driekwart liter per dag omhoog indien boeren klassieke dan wel ‘easy listening’ muziek in de stallen draaien. Dat hebben psychologen van de Britse Leicester Universiteit ontdekt nadat zij duizend Friese koeien gedurende twaalf uur per dag negen weken lang aan diverse soorten muziek blootstelden. Volgens hen veroorzaakt rustige muziek bij koeien net als bij mensen minder stress.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

RTL5 gaat drie jaar lang beelden uitzenden van de Premier League, de hoogste Engelse voetbaldivisie. De zender heeft daarvoor deze week de rechten verworven. RTL5 gaat meerdere keren per week aandacht besteden aan de Premier League. Gedurende de weekdagen zullen er elke dag voorbeschouwingen, samenvattingen en zo mogelijk live-wedstrijden te zien zijn. Hugo Walker, Raymond Bouwman en Leo Driessen verzorgen het commentaar.

Milosevic is aangekomen in de gevangenis van Scheveningen. Dat meldt het NOS-Journaal. Meer nieuws bij NOS Nieuws. Op de site van NOVA staat een videoportret en een dossier online.

De komkommertijd is weer aangebroken, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Om 8:00 uur wordt vandaag het startschot voor de Homo100 gegeven. Vanaf dat tijdstip is op 3FM de Homo Top 100 te beluisteren. Ter afsluiting is er een live verslag van de Homo Hustle party vanuit Nighttown in Rotterdam. Daar zijn overigens nog kaarten voor te krijgen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De voorbereiding van de UMTS-veiling die vorige zomer is gehouden, had beter gekund. De door de Tweede Kamer en deskundigen te laag bevonden opbrengst van 5,9 miljard gulden is daar echter niet het gevolg van. Dat concludeert het Onderzoekscentrum Financieel Economisch Beleid (OCFEB) van de Erasmus Universiteit Rotterdam in een nog vertrouwelijke studie naar de Nederlandse UMTS-veiling. De Tweede Kamer gaf opdracht tot het onderzoek omdat zij de verantwoording van het kabinet onvoldoende vond.

Het Beste van NLNet. Dat is de naam van de laatste aflevering van NLNet dit seizoen (Nederland 1 16.05- 16.30 uur). De makers hebben een compilatie gemaakt van de beste regionale inzendingen uit 2000-2001. In Het Beste Van NLNet onder meer een portret van de legendarische Reus van Rotterdam, de opsporing van de Nederlandse oorlogsmisdadiger Bikker en een nieuwtje in de veeteelt: een coltrui voor biggetjes. Ook wordt teruggeblikt op de uitvinding van de haringpakker, de werving van buitenlandse monniken door een abdij in Egmond en het succes van auto’s die rijden op sla-olie.

Ter ere van zijn verjaardag zendt de NOS vanavond een interview met prins Bernhard uit. Maartje van Weegen praat met hem o.a. over zijn kleinkinderen, zijn gezondheid en die van zijn vrouw. Na 20.00 uur is het gesprek 24 uur lang opvraagbaar via NOS Nieuws

Het was op 18 juni 1951 dat in Zaandam een jongetje geboren werd met de naam Henny Huisman. Nu, vijftig jaar later, is er bijna niemand in Nederland die deze naam niet kent. De Soundmixshow, de Surpriseshow en de Miniplaybackshow; het zijn een paar titels van programma’s waarmee Henny Huisman uitgroeide tot één van de populairste presentatoren van Nederland. Op zondag 1 juli wordt bij RTL4 zijn vijftigste verjaardag gevierd. In een grootse show, genaamd ‘André van Duin presenteert: 50 jaar Henny Huisman’

Telecomtoezichthouder Opta dwingt KPN om de tarieven voor lokaal bellen te verhogen. Het starttarief wordt echter goedkoper. Dat heeft de toezichthouder woensdag besloten om de concurrentie meer kansen te geven. Het is de bedoeling dat de nieuwe tarieven uiterlijk 15 augustus ingaan. Opta heeft zich de afgelopen maanden bezonnen op maatregelen om de zogenaamde prijsklem open te breken. Zo’n prijsklem doet zich voor als een telecombedrijf klem komt te zitten tussen de prijs die marktleider KPN in rekening brengt voor het gebruik van zijn netwerk (interconnectietarieven) en de tarieven die aan de consument in rekening worden gebracht.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten