Ruud de Wild kleurt de dag roze……

Radio 3FM is vandaag roze. Radio 3FM zendt vandaag tussen 08.00 en 18.00 de Homo 100 uit, vol met ‘nichtennummers’ als It’s raining men, YMCA, en I will survive.

“Danceclassics zijn echte homohits”, zegt Ruud de Wild en initiatiefnemer van de lijst. Het plan voor de hitslijst is als grap ontstaan. “Vorig jaar had ik met mijn producers een discussie over wat nu typisch homoplaten waren. Naarmate de lijst groeide, kwamen we op het idee om er een top 100 van te maken.” Vol goede moed trok Ruud bij andere omroepen op Radio 3FM aan de bel om het uit te zenden. Deze bleken in eerste instantie nogal huiverig. “Ze waren bang dat homo’s het als disciminerend zouden ervaren. Uiteindelijk kon ik ze ervan overtuigen dat dat niet het geval was en dat ze het juist er leuk vonden”.

De Homo 100 heeft naast een beetje lol ook een serieuze boodschap. “Aan het woord homo kleeft, net als het woord “Turk”, een nogal negatieve klank. Door het woord prominent te gebruiken willen we het wat ontzenuwen. Er werd eerst geopperd om het de Gay top hundred te noemen, maar ik hou ervan om duidelijke taal te spreken. Dus gewoon de Homo 100. Mensen weten zo waar het over gaat.”

De lijst wordt gepresenteerd door de reguliere DJ’s van 3FM, waaronder De Wild zelf. “Ik ben hetero. Al geloven veel mensen dat, zelfs na mijn huwelijk met Tatum Dagelet nog steeds niet. Ik vind zo’n lijst hartstikke lachen. Het viel me op dat de meeste nichtenplaten echte danceclassics zijn, zoals I’m comming out en Ich bin wie du. Op zich niet zo gek dat homo’s van dancetracks houden. Want van de meeste trendy clubs bestaat een groot deel van het publiek uit homofielen.”

Als speciale gast zal ex-Spice Girl Gerrie Halliwell bij de uitzending aanwezig zijn. “Geri is de homomoeder van de wereld. Voor de opnames van mijn programma Top of the Pops zit ik veel in Engeland. Daar zag ik dat ze zich politiek erg inzet voor de rechten van de homo’s. Dat ze momenteel een hit heeft met It’s raining men is natuurlijk een prettige bijkomstigheid.” Halliwel zal die avond ook optreden tijdens de Homo 100 Hustle Party in discotheek Nighttown in Rotterdam. Ook deze avond wordt door Ruud gepresenteerd. Naast Halliwell treden Gerard Joling, nationaal homomoeder Imca Marina en Boney M.

Naast alle muzikale bezigheden heeft Ruud de Wild ook de ‘ROZE ACTIE’ op poten gezet. Zijn doel: Nederland zo roze mogelijk te maken. En veel mensen hebben al gehoor gegeven aan zijn actie. “De fonteinen in de Haagse hofvijver zal vandaag roze water spuiten, diverse kappers verven met korting het haar van de klanten roze en voor het eerst in de geschiedenis zijn er roze M&M’s op de markt gebracht.”, aldus Ruud de Wild. (Jeroen Keizer, De Gelderlander)

De RadioWereld is daarom ook voor 1 dag in een roze tintje te bewonderen.

De complete lijst van de homo 100

Luister hier naar de HOMO 100

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email