Zoeken
Sluit dit zoekvak.

AMERICAN RADIO UPDATE

De radiomarkt in LOS ANGELES staat op z’n kop: Sinds 1995 waren spaanstalige stations als KSCA en KLVE (K-love) onbetwist marktleider, maar in de laatste meting bleek ‘Alternative’ KROQ met een marktaandeel van 5,1% (was 4,5) de nummer 1. KPWR (Power 106) werd tweede met 4,8%, en streefde daarmee KIIS-FM voorbij (4,7%).

In NEW YORK herstelt AC-station WLTW (LiteFM 107) zich van een terugval vorig jaar, en steeg van 5,7 naar 6,2%. Opvallendste stijger in de laatste meting is WABC, het talkstation dat maarliefst 1 procentpunt winst boekt (van 2,9 naar 3,9%), ten koste van met name News-Talk WOR.

In Windy City CHICAGO boekte nieuwsstation WGN een enorme winst (van 5,6 naar 7,0%) en werd daarmee absoluut marktleider. Grootste verliezer was urban WGCI (van 6,9 naar 4,8%). Ook Rhythmic-CHR WBBM (van 5,3 naar 4,4%) verloor, beide stations zagen hun luisteraars met name vertrekken naar r&b-nieuwkomer WPWX.

In DALLAS blijft 102.7 KVIL inleveren op concurrent KDMX (Mix 102-9). Na een tegenvallende wintermeting klimt KISS108 (WXKS) weer langzaam op naar een stevige tweede positie in BOSTON. Het succes van klassiekstation WGMS in WASHINGTON DC lijkt voorbij. Het station viel ten opzichte van de laatste meting terug van 5,1 naar 3,9% marktaandeel. (Radio&Records, Arbitron, M)

Gerelateerde berichten