Zoeken
Sluit dit zoekvak.

CASEMA: WIJZIGING RADIOPAKKET AMERSFOORT EO

Vandaag wordt het radio-aanbod op de kabel in Amersfoort, Bunschoten, Leusden en Soest gewijzigd. Op advies van de Regionale Programmaraad Eemland worden BBC Radio 1, Colorful Radio en Radio Nationaal opgenomen in het basispakket. De radiozenders Omroep Gelderland, VRT Radio 2, WDR 1, WDR 2 en de Tweede Kamerlijn komen per genoemde datum te vervallen.

Het verdwijnen van Omroep Gelderland heeft te maken met een wettelijk verbod om een regionale zender door te geven in een gebied waarvoor de programma’s niet zijn bedoeld. Tevens werd zeer recent bekend dat Eemland FM haar uitzendingen heeft gestaakt. Hierdoor blijft de doorgifte van BBC Radio 3 gehandhaafd. Later dit jaar zal RTBF Radio 1, eveneens op advies van de Programmaraad, worden vervangen door Radio France International. De voor doorgifte benodigde apparatuur van deze Franse zender is nog niet gereed. (BBC Radio 1 91,4 MHz. mono / RTBF Radio 1/Radio France International 90,9 MHz. mono / Colorful Radio 89,9 MHz. mono / Radio Nationaal 88,4 MHz. stereo) (H.v.B)

Gerelateerde berichten