Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Computerstoring: noodedities regionale kranten

De Gooi- en Eemlander, het Dagblad van Almere, het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant en het Leidsch Dagblad verschenen woensdag met noodedities door een computerstoring.

Woensdagmorgen hakten directies en hoofdredacties de knoop door om in elk geval op tijd een beperkte krant van 10 pagina’s bij de abonnees te brengen. Daarvoor is gebruik gemaakt van de kopij van het Noordhollands Dagblad.

Op de voorpagina’s van de noodedities was nog enig actueel en regionaal nieuws te lezen. De advertenties zijn zoveel mogelijk meegenomen. Pas aan het eind van de ochtend kwam het centraal computersysteem in Haarlem weer tot leven, veel te laat om nog een complete editie uit te brengen. De websites van de kranten waren wel in de lucht. (Villa Media)

Gerelateerde berichten