Zoeken
Sluit dit zoekvak.

OMROEP BRABANT OP WEG NAAR NUMMER 1-POSITIE

De nieuwe programmering en het nieuwe format van Omroep Brabant radio slaan aan bij het publiek. Dat blijkt uit de luistercijfers over de maanden mei en juni van dit jaar.

Omroep Brabant heeft zich qua marktaandeel in Noord-Brabant stevig op een tweede plek genesteld, vlak achter Radio 3FM. Omroep Brabant radio had in mei/juni een marktaandeel van maar liefst 14%, Radio 3FM staat met een marktaandeel van 15% nog net aan kop.

In vergelijking met dezelfde periode van het vorig jaar is de positie van Omroep Brabant ten opzichte van 3FM veel sterker geworden. Omroep Brabant stond toen nog nummer 3 achter Sky Radio. Ten opzichte van die periode is het marktaandeel van Omroep Brabant nu toegenomen met 2% (van 12 naar 14%). Radio 3FM moest in diezelfde periode een gevoelige tik incasseren: het leverde 5% marktaandeel in (van 20 naar 15%). Sky Radio zakte ‘slechts’ 1% (14% in 2000, 13% in 2001), maar moest daarmee wel de tweede plaats afstaan aan Omroep Brabant.

De directie van Omroep Brabant is zeer content met de uitkomst van het onderzoek, dat op basis van een steekproef onder 1.293 personen werd uitgevoerd. De cijfers tonen aan dat Omroep Brabant uitstekend overeind blijft in de huidige radiomarkt, die zeer grillig is. (M)

Gerelateerde berichten